Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Texas Eyaleti Birkaç Kripto Para Şirketini Yasakladı

Texas Eyaleti Menkul Kıymetler Borsası (SSB), kripto para sektöründeki birkaç şirketin eyalet sınırları içerisinde iş yapmasını engelleyecek yeni bir karar aldı.

SSB yetkililerinden Travis J. Iles 11 Temmuz’da alınan acil kararla birlikte Texas vatandaşlarına ‘sahte’ yatırım fırsatları vaat eden bir grup kripto para şirketinin işlemlerini askıya aldı. Alınan karardan etkilenen şirketler şu an itibariyle Texas’ta menkul kıymet satamayacaklar. Ancak eğer ilerleyen zamanlarda aksi yönde bir karar alınırsa durum değişebilir.

Alınan karardan etkilenen Utah merkezli üç şirket bulunuyor: Mintage Mining LLC, Symatri LLC ve NUI Social. SSB’nin yayınladığı bildiriye göre Mintage Mining adlı şirket kripto para madenciliği üzerinden yatırım yapma imkanı sunuyor ancak sunduğu bu imkan yasalara uymuyor. Symatri, Kala adlı yeni bir koin üretiyor ve yatırımcılara Kala madenciliği yapmak için gereken ekipmanlar satıyor. 140 farklı ülkede 300 binden fazla üyesi olduğu söylenen NUI Social ise kripto para yatırımcılığı için ekibine yeni isimler katıyor.

Yayınlanan duyuruda BC Holdings and Investments adlı bir şirketin de ismi geçiyor. İddialara göre bu şirketin Mintage Mining’in yaptığı satışlarla bir ilgisi var.

Şirketlerin Texas Menkul Kıymetler Yasası’nı ihlal ettikleri, “kamuyu aldatıcı vaatlerde bulundukları” iddia ediliyor. Şirketler ayrıca müşterilerine yılda yüzde 250’ye varan kar oranları vaat ediyor, sundukları yatırım fırsatlarının da menkul kıymetler yasasına tamamen uygun olduğunu söylüyorlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment