Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Tornado Cash Yaptırımlarına Coin Center’dan İtiraz Geldi

Kripto para sektöründeki düşünce kuruluşlarından Coin Center, ABD’nin Tornado Cash’e karşı uyguladığı yaptırımlarla yasal yoldan mücadele etmeye hazırlanıyor.

Coin Center’ın yöneticileri tarafından bugün yapılan açıklamaya göre ABD Hazine Bakanlığı’nın aslında bir akıllı sözleşme olan Tornado Cash’e yaptırım uygulaması, beklenmedik bir gelişme oldu.

Jerry Brito ve Peter Van Valkenburgh tarafından kaleme alınan yazıda, Bakanlık’ın “otonom şekilde çalışan bir koda sanki ‘gerçek bir kişiymiş’ gibi muamele göstermesinin” mantıklı olmadığı belirtildi.

ABD Hazine Bakanlığı’nın yaptırım kararı sonrasında hem Tornado Cash’in bir mixer olarak kullanılabilmesini sağlayan akıllı sözleşmenin kendisi hem de Tornado Cash projesinin geliştiricileri hedef haline geldi.

Coin Center ekibinin iddialarına göre ise Bakanlık, “ne bir kişi ne de bir kişinin mülkü” olan Tornado Cash uygulamasını hedef alarak, yetki sınırlarıyla ilgili soru işaretleri doğurdu.

Tornado Cash yaptırımlarına itiraz eden Coin Center ekibine göre alınan bu karar, kamuoyuna“Amerikan vatandaşlarının, tamamiyle yasal amaçlarla olsa dahi, belli başlı bazı tür araç ve yazılımları kullanmaması gerektiği” mesajını veriyor.

Coin Center, önümüzdeki süreçte Bakanlık yetkilileriyle bu konu hakkında görüşüp, fikir alışverişinde bulunmayı planlıyor. Coin Center yetkilileri ayrıca bu karara karşı yasal bir mücadele başlatmanın da yollarını arayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!