Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Abu Dhabi Kripto Para Borsalarına Düzenleme Getirecek

Abu Dhabi Finansal Hizmetler Düzenleme Kurumu (FSRA), kripto para borsa işlemleri için denetleyici bir çerçeve oluşturmayı düşünüyor.

Pazar günü yapılan bir açıklamada, Abu Dhabi Finansal Hizmetler Düzenleme Kurumu (FSRA) “kripto para alışverişi ve aracıların faaliyetlerini  denetlemek için sağlam, riske uygun düzenlemelerin gözden geçirilmesi ve değerlendirilmesi” gerektiğini açıkladı.

FSRA, bu hareketin, Ekim 2017‘de token bazlı para toplama aktivitelerine karşı alınan düzenlemeye ek bir yönlendirme görevi göreceğini açıkladı.

FSRA, kripto paraların bölgede artan popülaritesi göz önüne alındığında, kara para aklamayı önleme ve müşterini tanı (KYC) kurallarını token satışlarına uygulayarak bazıların menkul kıymet olarak bazılarını ise emtia olarak sınıflandırıldığını belirtti.

Finansal Hizmetler Düzenleme Kurumu, kara para aklama ve terör finansmanında kullanılan kripto para  ile birlikte siber saldırı riski konusundaki kaygılarını da belirtti. FSRA, Japonya, Avrupa ve Singapur gibi diğer ülkelerdeki  muadilleriyle birlikte, bu risklerle ilgili kripto para borsası denetiminde bir çerçeve uygulanacağını açıkladı.

Açıklamaya göre kurum, endüstri şirketlerinden ve ilgili meslek kuruluşlarından gelen danışmanlık girdilerini de kapsamayı planlıyor.

FSRA, düzenlemeler oluşturulmadan önce, yatırımcıların kripto para işlemlerinin düzgün bir şekilde işlemesi konusunda kuruma danışmalarını önerdi.

Haberler, Birleşik Arap Emirlikleri menkul kıymet düzenleyicisinin token bazlı para toplama faaliyetlerine yatırım yapma riski konusunda bir uyarı yayınlamasından sadece bir hafta sonra geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment