Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LoopX Projesi Dolandırıcılık Çıktı ve İnsanlardan 4.5 Milyon Dolar Çalındı

Birkaç kez ICO düzenleyerek toplamda 4.5 milyon $ toplayan LoopX projesi paraları aldıktan sonra ortadan kayboldu.

Kripto para startup’ı LoopX’in yatırımcılara sunduğu şey, başarısı ‘tescillenmiş’ bir ticaret algoritmasına yatırım yaparak bu algoritma sayesinde ticaretten kar elde etmekti.

LoopX sitesinin arşivlenmiş versiyonuna göre (site artık yok) LoopX Coin’in (LPX) satıldığı toplamda 5 ICO düzenlendi.

Düzenlenen bu ICO’lara ise yatırımcılar tarafından toplamda 276.21 adet Bitcoin ve 2.447.70 adet Ethereum yatırıldı ve görünüşe göre bu yatırımlar artık yoklar…

LoopX projesinde proje ekibinin “yüksek nitelikli profesyonellerden” oluştuğu iddia ediliyordu. Yine iddialara göre bu profesyoneller bir buçuk yıldan uzun süredir söz konusu ticaret algoritmasını deniyor ve “her ay müthiş karlar elde ediyorlar”dı.

“Yeni yeni oluşan ve gelecek yıl şimdikinin 10 katı kadar büyük olması beklenen kripto para piyasasında para kazanmanıza yardım etmek için buradayız” diyen şirket “LoopX sisteminin şu ana kadar yapılmış en ileri düzey ticaret yazılımı sayesinde her hafta garanti gelir sağladığını” iddia etti.

Beşinci ICO tamamlandığında ise şirketin sitesi, Facebook hesabı, Telegram adresi ve YouTube kanalı ortadan kayboldu.

LoopX’in Twitter hesabı ise hala daha duruyor ve hesapta yalnızca bir sitede paylaşılmış haberin bağlantısı bulunuyor. Bu haber ise LoopX’in dolandırıcılık yaptığına dair yazılmış bir haber. Yani şirket insanlarla adeta alay ediyor.

Dolandırıcılığın ortaya çıkmasından önce şirketten şüphelenen bazı kullanıcılar da vardı. Bu kullanıcılar şirketin yeteri kadar şeffaf olmaması, son ICO bitinceye dek vaat edilen ticaret algoritmasına dair bir kanıt gösterilmemesi, ekip üyelerine dair kapsamlı bilgilerin olmaması gibi hususlara dikkat ettiler ve projeden şüphelendiler.

LoopX tarafından yapılan bu dolandırıcılık hepimizin bildiği üzere kripto para piyasasında bir ilk değil.

Neredeyse herkes bir internet sitesi oluşturup, dünyayı değiştirecek bir koin üreteceğini iddia edip insanlardan para toplamaya çalışabilir. Yalnızca şeffaflığından son derece emin olduğunuz projelere yatırım yapın. Yatırım tavsiyesidir…

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment