Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Acala Network Yaralarını Sarıyor: aUSD 1,2 Milyar Dolarlık Yakım ile Sabitliğini Geri Kazanıyor

Geçtiğimiz günlerde 1.2 milyar dolarlık bir saldırının merkezinde yer alan Acala Network, topluluk oylaması sonucunda söz konusu miktarı yakma kararı aldı. Yakım işleminin ardından stablecoin işlevi gören aUSD 1 dolarlık peg sabitlik seviyesini tekrardan kazanmaya çalışıyor.

14 ağustos günü Polkadot’un (DOT) DeFi (Merkeziyetsiz Finans) ekosisteminden Acala Network, likidite havuzundaki bir hata yüzünden 1.2 milyar dolarlık bir hack saldırısının kurbanı oldu. Ağ üzerinde yapılan incelemeler sonucunda saldırının iBTC/AUSD likidite havuzunda yaşanan bir hatadan meydana geldiği anlaşıldı. Yaşanan saldırıdan sonra stablecoin işlevi gören aUSD büyük oranlarda değer kaybı yaşadı ve 0,0054 dolar seviyelerine geriledi.

Saldırının hemen ardından Acala topluluğu hızlı bir DAO (Merkeziyetsiz otonom organizasyon) oylamasıyla ağın geçici bir süreliğine bakım moduna alınmasına karar verdi. Bakım modu esnasında DAO tarafına söz konusu 1,2 milyar aUSD’nin yakılması yönünde bir oylama teklifi sunuldu. Bu teklif topluluk tarafından saatler içerisinde onaylandı ve Acala geliştirici ekibi 1,2 milyar dolarlık varlığın yakım işlemlerini başlattı. Bugün Acala resmi Twitter hesabından paylaşılan duyuruya göre yakım işlemleri başarılı bir şekilde tamamlandı.

Yakım işleminden sonra aUSD fiyatında hızlı bir toparlanma gözlemlendi ve bu yazının kaleme alındığı esnada 0,902 dolar seviyesinden piyasada işlem görüyor. Acala Network ekibi yaptıkları açıklamada söz konusu 16 şüpheli adresi izlemeye devam ettiklerini ve bu adreslerin olası parachain veya borsa transfer işlemleri için detaylı raporlamalar yapıldığı belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!