Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Yabancı Kripto Borsalara Kısıtlama Getiriyor

Finansal Hizmetler Komisyonu bünyesindeki Mali İstihbarat Birimi (FIU), Kore’de kayıt olmadan faaliyet gösteren denizaşırı dijital varlık borsaları hakkında soruşturma başlattı.

Güney Koreli yerel haber ajansı Chosun’un 12 Ağustos tarihli haberinde, Finansal Hizmetler Komisyonu bünyesindeki Mali İstihbarat Birimi’nin (FIU), Özel Finansal Bilgi Kullanım Yasası kapsamında bazı denizaşırı dijital varlık hizmet borsalarını soruşturduğunu bildirdi. Soruşturmaya konu olan borsaların yasadışı pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinde bulduğu belirtildi.

Habere göre, soruşturma, denizaşırı borsaların Kore’de faaliyette bulunan yasadışı web sitelerini ve pazarlama faaliyetlerini kapsıyor. Denizaşırı dijital varlık hizmetleri sağlayıcıları mevzuata göre, Güney Kore’de pazarlama ve bilgi faaliyetlerinde bulunmak için FIU’dan onay almalıdır. Ayrıca Kore’de ikamet eden Koreliler için Korece dil desteği ve Korece pazarlama faaliyetlerinde bulanabilmek için de FIU onayına ihtiyaç duymaktadırlar.

FIU, soruşturmaya konu olan borsaların MEXC, Phemex ve Kucoin olduğunu açıkladı. Haberde, yakın zamanda ilgili borsalara para yatırma ve çekme işlemlerinin kısıtlanacağı bildirildi.

Tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini sosyal ağlar üzerinden yaparak Koreli kullanıcılarına yalnızca Twitter desteği ve web sayfası sağlayan borsalar ise soruşturma kapsamında tutulmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!