Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arcane Research Raporuna Göre Bitcoin Madencilerinin Satış Baskısı Azalıyor

Kripto paralar üzerinde çalışmalar yürüten Arcane araştırma şirketi tarafından açıklanan yeni bir rapora göre halka açık madencilik şirketlerinin Bitcoin (BTC) üzerindeki satış baskısı hafifliyor.

Geçtiğimiz bir sene boyunca kripto para piyasalarında yaşanan düşüş süreci hem spot yatırımcıları hem de bu sektöre büyük para harcamış sermaye sahibi madencileri etkiledi. Özellikle son dönemde Bitcoin fiyatının %40 civarında bir düşüş yaşayıp 30 bin dolardan 17 bin dolarlara kadar geri çekilmesinin ardından mayıs ve haziran aylarında madenciler tarafından ciddi satışlar gözlemlendi. Arcane Research tarafından yayınlanan yeni bir raporda madencilerin geçtiğimiz 7 aylık süreçte sattıkları Bitcoin oranları detaylı bir şekilde gözler önüne serildi.

Sunulan bu yeni rapor ışığında bakıldığında, madenci satışlarının temel sebebinin ise sermayelerini karşılamak ve nakit akışını sağlayabilmek için olduğu söylenebilir. 2022 yılının başından beri yaşanan en yoğun satışlar geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleşti. Bir ay içerisinde yaklaşık 15 bin Bitcoin seviyesinde satış hacmi gözlemlendi. Ayı marketi süresince en çok satış yapan halka açık madencilik şirketleri ise; Yaklaşık 12 bin Bitcoin satış ile Core Scientific, 6 bin Bitocin satış ile Bitfarms, 3 bin Bitcoin satış ile Northen Data oldu.

Her ne kadar rapora göre madencilerin Bitcoin üzerindeki satış baskısı azalmış gibi görünse de, temmuz ayı içerisinde satılan 6 bin civarı Bitcoin halen daha bu senenin ikinci en hacimli satışı olarak karşımıza çıkıyor. Bu da bizlere halka açık madencilik şirketlerinin ekonomik olarak sıkıntılı süreçlerini henüz tam anlamıyla atlamadıklarını gösteriyor.

Bu madencilik şirketleri halihazırda toplu olarak 33.772 Bitcoin‘i ellerinde elinde tutuyorlar. 2022 yılının nisan ayına kadar madencilik şirketleri kazdıkları Bitcoin’lerinin %60 ila %80‘ini satmamayı başarmış olmalarına rağmen son üç ayda elde edilen üretimin %100‘ünden fazlasını ellerinden çıkarttılar. Bu %100 üzerindeki satış ise madencilik şirketlerinin hem o ay kazdıkları tüm Bitcoin’leri sattıkları ek olarak da ellerindeki geçmişe yönelik stoklardan satımlar yaptıkları anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!