Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FsInsight: Ethereum’un (ETH) piyasa değeri önümüzdeki 12 ay içinde Bitcoin’i (BTC) geçebilir

Sektör liderlerinden bağımsız araştırma şirketi FSInsight, Ethereum’un (ETH) “The Merge” güncellemesi ile birlikte Bitcoin’in (BTC) piyasa değerini geçebileceğini düşünüyor.

FSInsight, yakın tarihli bir raporda Ethereum’un hisse kanıtı (PoS) sistemine geçişinin madencilerin token üretimini ve satış baskısını azaltacağını bu nedenle önümüzdeki 12 ay içerisinde Bitcoin’in piyasa değerini aşabileceğini söyledi. CoinGecko verilerine göre haberin kaleme alındığı sıralarda Ethereum’un 227 milyar dolar, Bitcoin’in 459 milyar dolar piyasa değeri bulunuyor.

Birleşmenin başarıyla tamamlanması durumunda “arzın enflasyon oranının düşeceğine” ve “madencilerin satış baskısının sıfırlanacağına” değinilen raporda, PoS’a geçişin Ethereum’un daha iyi ölçeklenmesine imkan sağlayacağına yönelik düşüncelerin yanlış olduğuna ve ağın temel katmanında bir değişiklik olmayacağına yer verildi.

FSInsight Dijital Varlık Stratejisi Başkanı Sean Farell, birleşmenin asıl amacının enerji tüketimini %99,9 oranında azaltmak ve daha fazla kullanıcının blok üretimine katkıda bulunmasına izin vermek olduğunu dile getirdi.

FSInsight ayrıca birleşmenin ardından riskini azaltmak isteyen yatırımcıların satış baskısı oluşturabileceğini ancak “deflasyonist bir arzdan kaynaklanan akış dengesizliklerinin fiyat için inanılmaz derecede yapıcı olma potansiyeline sahip olduğunu” belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!