Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Accenture Yöneticisi: Ripple Büyümeye Devam Edecek

Accenture yöneticilerinden Gareth Wilson, Ripple‘ın ilerleyen zamanlarda finans sektöründe çok daha kritik bir rol oynamaya başlayacağını düşünüyor.

Dünyanın en büyük şirketleriyle işbirliği yapan ve bu şirketlere çeşitli hizmetler sunan Accenture’ın idari kadrosundan Gareth Wilson, Ripple’ın geleceği hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Accenture’ın blogunda yayınlanan yazıya göre Wilson, Ripple’ın ilerleyen zamanlarda çok daha fazla şirketle ortaklık kuracağını ve Ripple’ın teknolojisinin çok daha fazla şirket tarafından kullanılacağını düşünüyor. Kendisinin konu hakkındaki açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“Ripple’ın sınır dışı ödemeler için geliştirdiği ağ büyümeye, daha fazla banka ve şirket tarafından kullanılmaya devam edecek ve bu ağdaki işlem hacimleri artacak.”

Günümüzde kripto para sektörünün en büyük şirketlerinden biri olarak gösterilen Ripple son zamanlarda birkaç önemli şirketle ortaklık kurmayı başardı.

Kendi geliştirdiği RippleNet platformunu kullanan bankaların sayısını artırmaya çalışan Ripple bu amaç doğrultusunda Dünya genelindeki bankalarla görüşmeye devam ediyor.

Yine Ripple’a ait olan xRapid teknolojisi ise sınır dışı ödemeleri ciddi anlamda kolaylaştırıyor. Bu ağda yapılan işlemlerde XRP kullanılıyro ve bu işlemler, geleneksel metotlara kıyasla ciddi ölçüde para ve zaman kazandırıyorlar.

AMBCrypto tarafından yapılan habere göre xRapid üzerinden yapılan işlemler, geleneksel finans işlemlerine kıyasla yüzde 65 oranında daha az maliyetliler. Ayrıca xRapid üzerinden yapılan işlemler yalnızca üç, dört saniyelik bir zaman dilimi içerisinde tamamlanabiliyor.

Accenture’ın küresel ödemeler  departmanından sorumlu olan Wilson, bu teknolojinin zamanla çok daha fazla şirket tarafından kullanılacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment