Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’daki Dev Holding Blockchain ile Kimlik Doğrulayacak

Japonya‘nın en büyük holdinglerinden biri olan SoftBank Corp., Blockchain tabanlı bir kimlik doğrulama sistemi geliştirmeyi düşünüyor.

Japonya’nın önde gelen holdinglerinden biri olarak gösterilen SoftBank Corp., Blockchain teknolojisinin kimlik doğrulama alanında kullanılabileceğine inanıyor. SoftBank, bu görüşü doğrultusunda ABD merkezli Blockchain şirketlerinden TBCASoft ile işbirliği yapmaya başladı.

SoftBank ve TBCASoft, Blockchain’in bu alanda kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmek için özel bir araştırma ekibi kuracaklar.

SoftBank ve TBCASoft bu süreç boyunca Carrier Blockchain Study Group’un (CBSG) desteğini alacaklar. Başlıca telekom şirketleri için kurulmuş bir Blockchain konsorsiyumu olan CBSG halihazırda Far EasTone ve Sprint gibi şirketlerle birlikte çalışıyor.

SoftBank ve TBCASoft tarafından yayınlanan açıklamalara göre kurulacak yeni araştırma ekibinin başlıca amacı Blockchain’in kimlik doğrulama alanındaki potansiyelini araştırmak olacak. Bu ekip ayrıca TBCASoft tarafından geliştirilen CrossCarrier Identification System bünyesinde de çalışmalar yürütecek.

Günümüzdeki pek çok kimlik doğrulama sistemi merkezi bir otoriteye bağlı şekilde hareket ediyor. CCIS ise bu sürecin tamamen merkezsiz bir şekilde idare edilebileceğini, bunu yapmak için de Blockchain teknolojisinden faydalanılabileceğini düşünüyor.

SoftBank’in başkan yardımcılığını üstlenen Takeshi Fukuizumi, konu hakkında yayınlanan basın duyurusunda şu demeci veriyor:

“Biz insanların herhangi bir gizliliğin olmadığı çeşitli platformlarda birbirinden farklı kullanıcı adları ve şifreleri oluşturmalarını değil, kendi dijital kimliklerini şifreli bir şekilde kullanabilmelerini istiyoruz.”

CBSG’nin Türkiye de dahil olmak üzere Güney Kore, Vietnam, Tayvan gibi ülkelerde belli başlı faaliyetler gösterdiği de biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment