Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Adam Back’in Bitcoin Yorumu: İki Seneye 50 Bin Dolar

Blockstream CEO’su Adam Back, Tesla yatırımcısı olan Yassine Elmandjra’nın geçtiğimiz günlerde paylaştığı Bitcoin fiyat yorumuna kısmen de olsa katıldığını aktardı. Back, Bitcoin’in gelecekte yüksek rakamlara ulaşabilmek için bolca vaktinin olduğunu ifade eden Elmandrja’nın yorumlarını desteklediğini söyledi.

Adam Back, Satoshi Nakamoto ile iletişime geçen kişiler arasında bulunuyor. Aynı zamanda iyi bir bilgisayar uzmanı ve cypherpunk olan Back, Bitcoin fiyat tahmini yaparken yüksek rakamlar vermekten çekinmedi. Geçtiğimiz aylarda Bitcoin fiyatında büyük bir artış beklediğini ifade eden Back, şimdi de Bitcoin’in piyasa değeri hakkında yorumlarda bulundu. Forbes dergisinde paylaşılan bir makalede Bitcoin’in piyasa değerine dair Elmandjra’nın yaptığı yorumlar, Back’e göre oldukça kabul edilebilir öngörüler içeriyor.

Tesla yatırımcısı ve Ark Yatırım Yönetimi analisti olan Yassine Elmandjra Forbes dergisinde paylaşılan makalede Bitcoin fiyatını şöyle yorumladı:

“Bitcoin, diğer finansal varlıklar arasında en zorlayıcı risk/ödül profiline sahip varlık. Yaptığımız analizlerde bugün piyasa değeri yaklaşık 200 milyar dolar değerinde olan Bitcoin’in 5-10 yıl içerisinde 1.5 trilyon dolarlık bir değere ulaşması bekleniyor.”

Elmandjra, Bitcoin’in 10 yıl içinde ulaşmasını tahmin ettiği piyasa değerinin nihai büyüme olmadığını, ilerleyen dönemlerde piyasa değerinin çok daha yüksek rakamlara ulaşarak multi trilyonlara erişebileceğini öne sürdü. Bu görüşünü desteklerken de Bitcoin’in ciddi bir büyümeyi yakalayabilmek için çok fazla alan ve zamanı olduğunu söyledi.

Bitcoin’in Piyasa Değeri Kısa Zamanda Trilyon Dolarlara Ulaşabilir Mi?

Adam Back, Elmandjra’nın paylaşmış olduğu Bitcoin fiyat tahminlerine çoğunlukla katıldığını belirten bir açıklama yaparak sadece zamanlama konusunda farklı düşündüğünü ifade etti. Back’e göre Bitcoin’in piyasa değeri çok daha hızlı yükselecek:

“Bitcoin muhtemelen 2 yıl içinde 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşır. Hatta muhtemelen çok daha erken bir zamanda. 1 trilyon dolar yaklaşık 50.000 BTC ediyor.”

Morgan Creek Digital yatırım şirketinin kurucu ortağı Anthony Pompliano ise Back’in yukarıdaki tweetinin ardından Bitcoin ile ilgili şu yorumu yaptı:

“Bitcoin’in 200 milyar dolarlık piyasa değeri var. Fakat JPMorgan Chase (300 milyar dolar) ve Bank of America (213 milyar dolar) daha yüksek piyasa değerine sahip. Şu durumda hangi finansal hizmetin daha önce 1 trilyon dolara ulaşacağını biliyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!