Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bahçeşehir Üniversitesi’ne Bir Blockchain Dersi Daha!

Bahçeşehir Üniversitesi bu yıl açacağı yeni ders ile öğrencilerine blockchain eğitimi vermeye devam edecek. Emre Eren Korkmaz tarafından açılacak olan derste blockchainin yanı sıra yapay zeka gibi teknolojilerden de bahsedilecek.

Oxford Üniversitesi Uluslararası Gelişim Bölümü’nde görev alan Dr. Emre Eren Korkmaz dün yayınladığı tweet ile blockchain ile ilgili yeni bir ders vereceğini açıkladı. Dr. Korkmaz, Disruptive Technologies and the Future of Humanity (GEP 0368) adlı dersin Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde verileceğini duyurdu.

Blockchain ve yapay zeka eğitimi

Dr. Emre Eren Korkmaz’ın açıklamalarına göre GEP 0368 kodlu ders Bahçeşehir Üniversitesi’ne kayıtlı her öğrencinin katılımına açık olacak. Derste yapay zeka, blockchain gibi teknolojiler hakkında bilgiler verilecek.

İngilizce olarak işlenecek olan derste bu teknolojilerin “toplumsal, sosyal, ekonomik etkileri ve sonuçları” anlatılacak. Dr. Korkmaz ayrıca ders sırasında bu teknolojiler üstünden geleceğe dair bazı “öngörülerde bulunacaklarını” belirtti.

Oxford Üniversitesi ile iş birliği hedefleniyor

Dr. Korkmaz bu dersin Oxford ve Bahçeşehir üniversiteleri arasındaki iş birliğini güçlendireceği görüşünde. CIFAL Istanbul bünyesinde organize edilen derse Oxford Üniversitesi’nden de destek gelecek.

Özel bir teknik bilgi gerektirmeye ve ‘genel seçmeli ders’ olarak açılan GEP 0368, Oxford Üniversitesi’nden de “birçok araştırmacı misafir hocanın” katılımı ile düzenlenecek. Derste bu teknolojilere dair genel bilgiler verilmesinin yanı sıra belgeseller, haberler, podcastler izlenip, dinlenecek ve bunlar üstüne tartışılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!