Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Abra CEO’su: Bitcoin Fiyatı 1,5 Yıla Kalmadan Yükselecek

Bitcoin fiyatı uzun süredir belli bir aralıkta aralıkta kalsa da, Abra CEO’su Bill Barhydt Bitcoin’e karşı umutlu tavrını sürdürüyor. Barhydt Bitcoin’in 1,5 yıldan daha kısa bir sürede ciddi bir fiyat artışı beklediğini açıkladı.

Mobil ödeme ve kripto para cüzdanı Abra kurucu ortağı ve CEO’su Bill Barhydt sosyal medyadan paylaştığı tweetler ile Bitcoin tahminlerini dile getirdi. Barhydt, teknik ve makro faktörleri göz önününde bulundurarak genel anlamda olumlu bir resim çizerek, Bitcoin’in 18 aydan daha kısa bir sürede önemli bir fiyat artış potansiyeli olduğunu söyledi.

CEO, uzun vadeli fiyat BTC grafiğinin Ocak 2018’in en yüksek seviyelerinden bu yana harika bir yükseliş eğilimi gösteren bir üçgen çizdiğinden Bitcoin’e güveninin tam olduğunu söyledi. Bitcoin fiyatı göreceli olarak dalgalı bir grafik izlese de, aslında bir süredir 10 bin – 11 bin dolar aralığında kalmayı başardı. Barhydt da attığı tweet ile bu konuyu destekledi.

“Bitcoin, bu yıl birçok hisse senedinden daha az volatilite gösterdi ve 2020’de %25’in üzerinde değer kazandı”

“Bitcoin Psikolojik Bir İvmeye Sahip”

Bill Barhydt açıklamalarında Bitcoin’in teknik faktörlerin yanı sıra psikolojik bir ivmeye de sahip olduğunu açıkladı. CEO, bu teknik olmayan faktörlerin de uzun vadede Bitcoin fiyatı üzerine bir etkisi olacağını öne sürdü. Barhydt, şu an yüklü miktarda Bitcoin’in erken davranan az sayıdaki balina tarafından tutulduğunu söyledi. Bu tabandaki ufacık bir artışın bile önemli bir fiyat artışına sebep olabileceğine değinen CEO, giderek daha fazla kurumsal yatırımcının da Bitcoin’e yatırım yapmaya yöneldiğini belirtti. Barhydt, Bitcoin 2017 yılında 20 bin dolara kadar yükseldiği sırada böyle bir kurumsal desteğin olmadığının da altını çizdi.

Abra-Bill-Barhydt-bitcoin
Bitcoin için 1 yıllık fiyat hareketliliğini gösteren grafik. Kaynak

Comptroller of the Currency, Bitcoin’e Karşı Olumlu Tavır Gösteriyor

Abra CEO’su, ABD’deki tüm bankaların denetim ve regülasyonundan sorumlu kurum Comptroller of the Currency için de fikirlerini dile getirdi. Barhydt, Comptroller of the Currency’nin Bitcoin ve fintech dostu bir kafa yapısına sahip olduğunu söyledi. Şu an kurumun başında, daha önce dünyanın en büyük kripto para platformlarından Coinbase’ın baş hukuk sorumlusu görevini de üstlenmiş olan Brian Brooks bulunuyor.

Brian Brooks geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, devletin bir dijital para projesi olamayacağını fakat halkın isteği doğrultusunda bu alanda düzenlemeler yapabileceğini söyledi. Brooks aynı zamanda, kripto paralara diğer yetkililerden daha sıcak bir isim olarak görülüyor. Brooks açıklamalarında, kripto para dolandırıcılığı ile ilgili konularda “halihazırdaki finans siteminde de böyle yasa dışı faaliyetler oluyor; böyle faaliyetlerden arınmış bir sistem düşünmek aptallık” açıklamalarında bulunarak; dijital paraların dolandırıcılığı arttırdığı konusunda kripto para dünyasına destek verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!