Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Kripto Para Düzenlemelerine Hükümet Değil Halk Karar Verir”

Comptroller of the Currency yetkilisi kripto para düzenlemeleri konusunda hükümetin değil, piyasaların karar vereceğini söyledi. Devletin, kripto paralar ile siber suçların önüne geçmek için bir ortam oluşturmakla görevli olduğunun altı çizildi. 

Comptroller of Currency yetkilisi Brian Brooks, kripto paralara getirilecek regülasyonların hükümetin elinde olmadığını; regülasyonlara halkın hareketleri doğrultusunda şekillenen piyasaların karar vereceğini söyledi. LA Blockchain Zirvesi’nde Alex Cohen’a konuşan Brooks, kripto paralar ile ilgili değişimlerin yavaş bir şekilde gerçekleşebileceğini vurguladı.

Brian Brooks’un başında olduğu Comptroller of the Currency, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm ulusal bankaların, tasarruf kurumlarının ve lisanslı yabancı bankaların tüm kollarını; resmi olarak tanımak, düzenlemek ve denetlemek görevlerini üstlenen bir kurumdur.

Hükümetin Rolü Yasalara Uygun Bir Ortam Oluşturmak

Coinbase’te Baş Hukuk Sorumlusu görevini de üstlenmiş olan Brian Brooks, hükümetin kara para aklamanın, dolandırıcılığın ve siber suçların önüne geçmekle mükellef olduğunu söyledi. Brooks, devletten teknolojik sistemler geliştirilmesinin ya da kripto para çıkarmasının beklenmemesi gerektiğini vurguladı. Yetkili Brooks, kripto para düzenlemeleri ile ilgili en son sözü “piyasa ve tüketiciler söyleyecek” vurgusu yaptı.

“Hükümet; American Express gibi bir seyahat çeki düzenlemiyor, Citibank gibi ön ödemeli kartlar çıkarmıyor; öyleyse neden bir ödeme aracı çıkarma konusunda farklı davranacağı düşünülüyor?”

Brooks, bu konuda hükümetin en iyi yaptığı şeyi yaptığını; yani kurullar koyup denetim yaptığını söyledi. Kripto para regülasyonu için genel çerçevenin oturtulmaya çalışıldığına değinen yetkili, kripto para çıkaran teknoloji şirketleri adına heyecan duyduklarını dile getirdi.

“Dolandırıcılık Sıfıra İnmez Fakat Elimizden Geleni Yapmalıyız”

Brian Brooks yaptığı açıklamalarda, kripto para trendinin önüne geçilemeyeceğini söyledi. Devletin belli çerçeveler belirleyerek, insanların gelecekte, bugüne nazaran daha az dijital para dolandırıcılığı ile karşı karşıya kalmasını sağlaması gerektiğini belirtti. Kripto paralar ile kara para aklama sorununa da değinen Brooks, mevcut bankacılık sisteminde de bu faaliyetin oldukça fazla olduğunun altını çizdi.

“Kripto para sektöründe kötü aktörler varsa, tıpkı bugün bankalara yaptığımız gibi faaliyetlerini durdurmak için elimizden geleni yapmalıyız. Suç faaliyetlerini veya riski tamamen ortadan kaldırabileceğimiz bir devlet düzeni olduğuna inanmak aptallıktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment