Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda 200 Ton Altını İşte Böyle Taşıdı

Hollanda Merkez Bankası Amsterdam’dan Haarlem’e 200 tonluk altın sevk etti. Sevkiyat sırasında 14 binden fazla altın külçesi taşındı.

Hollanda Merkez Bankası Amsterdam’daki renovasyon çalışmalarını gerekçe göstererek 200 ton altını şehrin yakınlarındaki Haarlem’e taşıma kararı aldı. Toplamda 14 bin külçe altının ve bin kasa sikkenin taşındığı bu sevkiyatta 14.5 milyar dolarlık altın taşınmış oldu.

Sevkiyat, askeri korumayla gerçekleşti

Hollanda Merkez Bankası 14.5 milyar dolarlık bu altın sevkiyatı için ordudan destek aldı. Orduya bağlı The Royal Netherlands Marechaussee, birkaç gün önceki paylaşımında sevkiyatın nasıl yürütüldüğüne dair bazı görüntüler aktardı..

https://twitter.com/DNB_NL/status/1312388784961589248

Hollanda Merkez Bankası bu sevkiyatın Amsterdam’daki renovasyon çalışmaları nedeniyle gerçekleştiğini açıkladı. Hollanda ayrıca bu altınların nihai istikametinin Zeist olacağını duyurdu.

Altının dijital hali

Dijital altın olarak görülmeye başlayan Bitcoin, fiziki değil de elektronik ortamda yer aldığı için herhangi bir fiziki engel tanımaz. Kullanıcılar Bitcoin gibi dijital paraları saniyeler içerisinde dünyanın öbür ucuna aktarabilirler.

Bunun bir örneğini bu yıl kripto para borsası Bitfinex tarafından yapılan bir işlemde gördük. Bitfinex bu işlemde altın sevkiyatı kadar büyük olmasa da 150 bin adet Bitcoinlik bir işlem yaptı (bunların 15 bini farklı bir cüzdana gitti). Bu işlemin günlük kur üstünden değeri 1.5 milyar dolardan daha fazla. Borsa bu işlemi yapmak için yalnızca 0.68 cent gibi bir işlem ücreti ödedi. Yapılan bu işlem şirket CTO’su Paolo Ardoino tarafından da doğrulandı.

Altın Bitcoin ile kıyaslandığında taşınabilirlik ve saklanabilirlik gibi konularda ciddi kısıtlamalara sahip. Buna rağmen altının 9 trilyon dolar; Bitcoin’in ise 200 milyar dolarlık bir piyasası bulunmakta. Ancak Tyler Winklevoss gibi isimler Bitcoin’in de bir gün altın kadar büyük bir pazara sahip olabileceği mesajını vermekteler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment