Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hedgeye CEO’su Neden Bitcoin Sattığını Açıkladı

Hedgeye Risk Management CEO’su Keith McCullough bu hafta Bitcoin boğalarını üzen bir duyuru yapıp sahip olduğu tüm BTC’leri sattığını açıkladı. McCullough bu kararı almasının sebebini makroekonomik gelişmelerle açıklarken Bitcoin camiasına karşı bazı eleştirilerde bulundu.

Hedgeye Risk Management CEO’su McCullough bundan birkaç hafta öncesine kadar bir Bitcoin boğası olarak değerlendirilebilirdi. Eylül ayında Bitcoin’in yeni bir alım fırsatı doğurmuş olabileceğini düşünen McCullough aradan geçen süreç içerisinde fikrini değiştirdi.

Tüm Bitcoinlerini satma kararı aldı

McCullough bu hafta bir tweet paylaşıp sahip olduğu tüm Bitcoinlerini sattığını açıkladı. Usta yatırımcı niçin böyle bir karar aldığını doğrudan açıklamadı. Fakat kendisinin bu açıklamayı yaptıktan sonra paylaştığı diğer tweetler, onun neden böyle bir karar almış olabileceğine dair bazı ipuçları verdi.

Yatırım uzmanı, dün akşam paylaştığı bir tweet ile Bitcoin’in aylık getirisinin -%7.1 olduğunu vurguladı. McCullough bunun Quad 4’un içine girdiğimizin bir göstergesi olarak yorumladı. Kendisinin bu yorumu Hedgeye’ın kullandığı Growth Inflation Policy (GIP) modeli ile açıklanabilir. Makroekonomik verilerin incelendiği bu modelde toplamda dört farklı ‘Quad’ bulunuyor. Quad 4’a girildiği zaman enflasyondaki artışın yavaşladığı ve deflasyon sürecine girileceği varsayılıyor.

McCullough bu dönemde Bitcoin gibi varlıklardan ziyade doların ön plana çıkmasını ve özellikle Japon Yeni gibi para birimlerine karşı güç kazanmasını bekliyor.

Bitcoin camiasına karşı tavır gösterdi

McCullough’un Quad 4 ve genel olarak Bitcoin ile ilgili yaptığı açıklamalar sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi. Kimisi henüz Quad 4’a girilmediğini söylerken kimisi yılın bu aşamasında Bitcoin satmanın mantıklı olmadığını savundu.

Usta yatırımcı kendisine yöneltilmiş bu eleştirilere yine bir tweet ile tepki gösterdi. Bitcoin camiasına seslenen McCullough hayal kırıklığına uğradığının mesajını verip Bitcoin yatırımcılarının “matematiğe göre” değil, yalnızca “duygulara göre” karar aldığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!