Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Adana’daki Çiğ Köfteciden Elon Musk’a Kripto Para Daveti

Adana’daki Ömer Güler adlı bir işletmeci, müşterilerine kripto parayla çiğ köfte satmaya başladı. Güler, Bitcoin ile araba satmaya başlayan Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ı Adana’da çiğ köfte yemeye davet etti.

Dünyadaki yeniliklere uyum sağlamak isteyen dükkan sahibi, kripto parayla ödeme almaya başladı. DHA’nın haberine göre Güler, konunun popülerleşmeye başladığını gördükten sonra kripto paralar hakkında araştırma yapmaya ve bunların nasıl kullanıldığını incelemeye başladı.

“Banka kartlarından daha hızlı”

Güler’in dükkanına gelen müşteriler, hesap geldikten sonra hangi kripto para birimiyle ödeme yapacaklarını seçiyorlar. QR koduyla otomatik şekilde yapılan işlemlerin, “banka kartlarından daha hızlı” gerçekleştiği vurgulanıyor. Mehmet Turaççı adlı bir müşteri, kripto parayla ödeme yapmanın daha kolay olduğunu söylüyor.

Kripto para seçeneğinin müşterilerin hoşuna gittiğini söyleyen Güler, “Tabi şaşıranlar, ‘Nasıl ödeniyor? Kripto para nedir? diye soranlar da oluyor. Esnaf arkadaşların da ilgisini çekti.” diyor. 26 yaşındaki dükkan sahibi, “Ben çiğ köfteci olarak başladım ama eminim ki ileride bakkal, manav, kasap kısacası her yerde bu ödeme seçeneği olacak.” dedi.

Visa, bugünkü duyurusunda USD Coin’in (USDC) kendi ödeme ağı içerisinde kullanılabileceğini ve bu işlemler için Ethereum teknolojisinin kullanılacağını açıkladı.

Çiğ köfte yemeye çağırdı

Bu yıl 1.5 milyar dolarlık Bitcoin alan Tesla, geçen hafta yine Bitcoin ile araç satışı yapacağını açıkladı. Bunu kendisine örnek almaya başlayan Güler, “Buradan Elon Musk’a sesleniyorum. Kendisini Adana’ya kripto para ödeme seçeneği ile çiğ köfte yemeye davet ediyorum.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!