Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ağ Teknolojileri Devi Cisco Aldığı Yeni Patent İle Bitcoin Madenciliğinde Etkili Olabilir

Özelleşmiş ağ teknolojileri konusunda dünyanın en önde gelen firmalarından biri olan teknoloji devi Cisco’dan yapılan açıklamada, şirketin salı günü bir patent kazandığı ve bunun Bitcoin madenciliğine önemli bir etkisi olabileceği belirtildi.

2015 Eylül ayında yapılan patent başvurusunda bulunan kurumun yaptığı başvurunun içeriğinde bilgisayar sahiplerinin kullanmadığı bilgisayar iş gücünü madencilik gibi işlerde nasıl değerlendirebileceği konusu değerlendiriliyor.

İçeriğe daha detaylı bakıldığında ise, bilgisayar sahibinin; kişisel bilgisayarında ‘kenarda duran’ enerji gücünü bir bulut sistemi için nasıl kullanacağı belirtiliyor. Bu bulut sisteminin de daha sonra madencilik başta olmak üzere diğer işlerde kullanılacağı ifade ediliyor. Patent başvurusunda şu ifadelere yer veriliyor:

”Bu model birçok farklı sistemle birlikte geçerli olmakla birlikte, Bitcoin madenciliğinde de uygulanabilir. Bu sayede gerek hız, gerek hacim gerekse de ölçeklenebilirlik noktasında kaliteli gelişmeler yaşanabilir. Özellikle de Bitcoin madenciliği gibi bilgisayar odaklı bir işte yer alan kullanıcılar için, bulut sistemlerinde gerçekleştiğinde çok daha uygun bir sistem haline dönebilir.”

Cisco aynı zamanda sistemin faydalarından bahsederken, böylesi bir olayın hem çok iyi ölçeklenebilir hem de olumsuz saldırılara karşı dirençli olacağı fikrinde olduklarını ifade etti.

Daha önce de bilindiği üzere Cisco, Blockchain sektörüne yeni bir soluk getirmek isteyen önemli firmaların başında geliyor. Özellikle de bu patent gibi nesneleri birbirine bağlayarak işler yapmak isteyen kurum; Blockchain ile ilgili daha önce grup konuşmalarının verilerinin takibini sağlayan bir sistemin de patentini almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • ZART ZURT
    Posted 27 Nisan 2018 - 09:11 09:11

    ÇOK AYIP MİLLETİN UMUMİ BİR ŞEKİLDE YAPTIĞI BİR İŞİ UYANIKLIK YAPIP PATENTİNİ ALMAK AYIP. OLMAYAN BİRŞEY YAPTILAR DİYE BAKTIM BENDE YAZIK ZAMAN KAYBIYMIŞ. Z

Leave a comment