Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Air Canada Seyahat Dağıtım Sisteminde Blockchain’i Kullanacak

Kanada‘nın en büyük hava yolu şirketi olan Air Canada, Blockchain teknolojisinden faydalanmaya başlayacak. Şirket, geçtiğimiz gün bir duyuru yayınlayarak İsviçre merkezli Blockchain startuplarından olan Winding Tree ile işbirliği yapmaya başladığını açıkladı. Air Canada, Winding Tree tarafından geliştirilen Blockchain tabanlı seyahat dağıtım sistemini test edecek.

Air Canada’dan Blockchain Hamlesi

1937 yılında kurulan Air Canada, günümüzde Kanada’nın en büyük hava yolu şirketi olarak görülüyor. Geçtiğimiz yıl boyunca toplam 48.1 milyon yolcu taşıyan şirket, kendini 2016 yılının istatistiklerine kıyasla yüzde 7.3 oranında geliştirmeyi başarmıştı.

Blockchain teknolojisini seyahat sektörüyle buluşturmak isteyen İsviçre merkezli startuplardan Winding Tree, bu hedefi doğrultusunda yeni bir Blockchain platformu geliştirdi. Air Canada, geçtiğimiz gün yayınladığı duyuruyla birlikte bu platformda yer almak istediğini açıkladı.

İki şirket arasında gerçekleşecek olan işbirliğinin odak noktası seyahat bazlı ürünlerin satım ve dağıtım süreçlerini geliştirmek olacak. Air Canada’nın küresel ürün dağıtım biriminden sorumlu olan Keith Wallis, bu gelişme hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Air Canada, yeni nesil teknolojilerden faydalanmanın ne kadar önemli olduğunun farkında. Air Canada’nın Direct Connect API’ı ile Winding Tree’nin geliştirdiği Blockchain platformunu bir araya getirmek, böylece müşterilerimize içeriklere doğrudan ulaşma fırsatı vermek istiyoruz.”

Avrupa merkezli hava yolu şirketlerinden olan Air France de bu ay yaptığı açıklamayla birlikte Winding Tree ile işbirliği kurduğunu duyurmuştu. Air France’in böyle bir adım atmasındaki amaç, ‘aracı’ kavramını ortadan kaldırarak masrafları azaltmak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment