Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aktif Bitcoin Cüzdanlarının Sayısı Piyasasının Yükselmesi Öncesi Artışa Geçti!

3 Nisan tarihinde Bloomberg tarafından yayınlanan bir habere göre, yakın zamanda yaşanan Bitcoin ivmesi öncesindeki iki hafta içerisinde aktif Bitcoin cüzdanlarının sayısında ciddi bir artış görüldü.

Bloomberg ilgili haberinde piyasa veri firması Flipside Crypto’nun analizini referans göstererek içerisinde Bitcoin yer alan cüzdanların sayısında özellikle son iki hafta içerisinde inanılmaz bir artış yaşandığını vurguladı. Bitcoin 2 Nisan tarihinde adeta uçuşa geçti ve gece boyunca %15 civarında artarak 4.500 dolara kadar çıktı. Daha sonra 5.000 dolara kadar yükselen BTC, 2019 yılının rekorunu da kırmış oldu.

Flipside Crypto’nun aktardığı bilgilere göre bütün Bitcoin cüzdanlarında yer alan BTC’lerin %40’ı ile %50’si geçtiğimiz altı ay boyunca pasif durumdayken, 15 Mart tarihinden bu yana sadece %10’u pasif durumda gözükmekte. Flipside Crpyto’nun kurucu ortağı ve veri bilimi başkanı Eric Stone, ”Bitcoin satın alma fikrine ısınan çok fazla insan” var ifadesini kullandı.

Stone bunun yanı sıra kripto para fiyatlarının özellikle ilgiye göre değiştiğini ve diğer finansal araçlardan farklı olarak ilgi ne kadar fazlaysa fiyatın da o kadar arttığını vurguladı. Ancak Flipside Crypto CEO’su konu hakkında yaptığı açıklamada çok fazla küçük yatırımcının uyanmaya başladığın dile getirdi ve ekledi:

”Bu hamlenin geçtiğimiz Ekim ayında yaşanan birkaç balina hareketinden çok daha meşru olduğunu görüyoruz. Bu durum büyük ihtimalle kripto para varlık sınıfına verilen güvenin veya algının değiştiğine işaret etmektedir. ”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment