Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alameda Research’den İflas Eden Voyager Digital’e 200 Milyon Dolarlık Geri Ödeme

Kripto para piyasasının tartışmalı şirketi Alameda Research, iflas eden kripto para platformu Voyager Digital’e 200 milyon dolarlık krediyi geri ödemeye hazırlanıyor.

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried tarafından yönetilen kripto para firması Alameda Research, geçen sene kripto bankacılık şirketi Voyager’dan aldığı 200 milyon dolarlık krediyi Voyager’a geri ödemeye hazırlanıyor. New York mahkemesinin yeni kararına göre Alameda’nın, ödemeyi 30 Eylül tarihine kadar yapması bekleniyor.

FTX bağlantılı Alameda Research’ün daha öncesinde birçok şirkete krizi atlatmaları için yardım teklifi ettiği biliniyor. Fakat görünen o ki bu kurtarma teklifinin altında batan firmaların hisselerini satın almak yatıyor. Mahkeme tarafından yapılan yeni açıklamayla birlikte Alameda’nın Voyager’dan aldığı toplamda 377 milyon dolara varan kredinin 200 milyon dolarlık kısmını geri ödemesine karar verildi. Ödeme gerçekleştikten sonra Voyager’da, Alameda’dan teminat olarak aldığı toplamda 160 milyon dolar değerindeki kripto parayı şirkete geri gönderecek.

Alameda, söz konusu geri ödemeyi 6.553 Bitcoin (yaklaşık 128 milyon dolar), 51.204 Ethereum (yaklaşık 70 milyon dolar) ve diğer küçük meblağlardaki yedi altcoin ile yapacak. Alameda’nın ödemeleri 30 Eylül tarihine kadar sorunsuz şekilde gerçekleşirse bunun ardından Voyager’da teminat olarak aldığı varlıkları kripto para birimi olarak Alameda şirketine geri gönderecek. Bu teminat geri ödemesi ise 4 milyon 650 bin adet FTT token (yaklaşık 112 milyon dolar değerde) ve 63 milyon 750 bin adet SRM token (yaklaşık 49 milyon dolar) ile gerçekleştirilecek.

FTX ve Voyager arasındaki ticaretler devam ederken, FTX’in Voyager’ı ayakta tutmakta kararlı olduğu biliniyor. Bunun sebebi ise FTX şirketinin eylül ayının sonunda Voyager varlıklarını tamamen satın almayı amaçlıyor olmasına dayanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!