Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alchemy Pay’den Büyük Haber: ABD’den Lisans Aldı, Altcoin Fiyatı Fırladı!

Kripto para ödeme sağlayıcısı Alchemy Pay (ACH), ABD’de büyük ve önemli bir ödeme lisansı almayı başardı.

Alchemy Pay tarafından 21 Eylül günü paylaşılan bir sosyal medya gönderisinde, şirketin ABD’nin Arkansas Menkul Kıymetler Departmanı’ndan “Para Aktarma Lisansı” aldığı beyan edildi.

Alchemy ayrıca yaptığı paylaşımda, bu alana daha fazla kaynak ve çaba ayıracaklarını söyledi.

Bu lisans sayesinde şirket, kripto para biriminden itibari para birimine resmi olarak bir transfer hizmeti verebilecek. Alchemy Pay sözcüsü tarafından Cointelegraph’a yapılan açıklamada söz konusu lisansın 13 Eylül tarihinde alındığı belirtilirken bunun ABD’deki ilk Para Aktarma Lisansı oldu vurgulandı. Şirket sözcüsü alınan bu lisans sayesinde ABD’deki iş modellerinin daha verimli ve avantajlı bir noktaya erişeceğini belirtti.

Alchemy Pay’in ekosistem lideri Robert McCracke, şirketin varlığını genişletmeyi hedeflediklerini ve uyum konusunda çeşitli ülke ve bölgelerde lisans almak için çok fazla çaba harcadıklarını belirtti.

Alchemy Pay bu lisansla birlikte Coinbase, Block, MoonPay, bitFlyer gibi birçok firmanın arasına katılmış oldu. Geçtiğimiz süreçte Endonezya ve Litvanya gibi ülkelerden de benzer bir lisans alan şirket küresel varlığını ABD özelinde güçlendirmiş oldu.

Fiyata etkisi olacak mı?

Söz konusu lisansın çok büyük bir haber olduğu sosyal medyada konuşulmaya başlandı. ACH’nin haber ile ani büyük bir tepki vermemiş olmasının sebebi olarak Bitcoin’in geri çekilmesi gösteriliyor. ACH’nin ilerleyen zamanda ve boğa piyasasında daha büyük yükselişler yaşayabileceği düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre duyurunun etkisiyle yükselişe geçen Alchemy’nin yerel token’ı ACH, kısa  sürede %12 artarak 0,0145 dolar seviyesinden 0,0162 dolara ulaştı. ACH yazım esnasında 0,0157 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!