Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Sözünü Tutmadı: USDT Kredileri 5,5 Milyar Dolara Ulaştı! Resmi Açıklama

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether’in 2022’de verdiği sözü tutmayarak müşterilere USDT teminatlı kredi vermeye devam ettiği ve miktarın arttığı ortaya çıktı.

Tether 2022 yılında verdiği sözünü tutmayarak müşterilerine USDT teminatlı olarak kredi imkanı sunmaya devam etti. Wall Street Journal (WSJ) tarafından sunulan ve Tether’in üçüncü çeyrek raporuna dayandırılan habere göre şirketin USDT üzerinden verdiği teminatlandırılmış kredi miktarı arttı.

Rapora göre 30 Haziran itibariyle Tether tarafından verilen 5,5 milyar dolarlık USDT kredisi kayıtlara geçti. Bu kredi miktar bir önceki çeyrekte 5,3 milyar dolar değerindeydi.

Tether 2022 yılının Aralık ayında yaptığı bir açıklamada USDT cinsinden teminatlandırılmış kredilerin tamamını geri çağırmayı ve kredi operasyonlarını sonlandırmayı hedeflediklerini belirtmişti.

Tether cephesi yaptığı açıklamada, müşterilere kredilerin verilmesinin sebebinin müşteri likiditesinin tükenmesini önlemek olduğu belirtildi. Tether cephesi, geleneksel finans oyuncularının müşterilerine daha iyi bir kredi sistemi sunmak için çözüm araştırmak yerine Tether’in kredi faaliyetlerini harcayarak vakit öldürdüğünü vurguladı:

2023’ün ikinci çeyreğinde, uzun süreli ilişkiler geliştirdiğimiz müşterilerimizden birkaç kısa vadeli kredi talebi aldık ve bu talepleri karşılamak istedik. Geleneksel finans kurumları, müşterilerinin ihtiyaçlarını gelişen bir ekonomiye zarar verecek şekilde ele almıyor ve çok bu durumları incelemek için zaman ayırıyor. Bunun yerine, müşterilerinin çıkarları doğrultusunda, net sonuç olarak güvenli kredi riskini etkili bir şekilde azaltmak için 3,3 milyar dolardan fazla fazla rezerv tahakkuk ettiren Tether’i incelemek için zaman harcıyorlar.

Tether’in son üç aylık bilanço raporunda listelenen varlıkların çoğunu ABD hazine bonoları ve diğer likiditesi yüksek varlıklar oluşturdu.

Şirketin 30 Eylül 2022 itibariyle yaklaşık 250 milyon dolar kadar “yastık altı” birikimi vardı. O dönemde krediler 6,1 milyar dolar ya da toplam varlıkların %9’u kadardı. Söz konusu krediler gündemdeyken  USDT iki defa de-peg olarak 1 doların altına düştü. O dönemde Tether’in yeterli likiditesinin olup olmadığı merak edilmişti ancak şirket herhangi bir problem yaşamadan sıkıntıları atlattı.

Hazine bonoları şirketin rezervlerinin yaklaşık 55,8 milyar dolarına tekabül ederken yaklaşık 3,3 milyar dolarlık altın, gümüş benzeri varlık ve yaklaşık 1,7 milyar dolarlık Bitcoin de listede yerini aldı. Şirket teminalı kredileri rezervlerinden çıkarma konusunda halen daha kararlı olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!