Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alibaba Ödeme Kuruluşu, ICO’lara Olumsuz Yaklaşıyor

Alibaba‘nın ödeme iştiraki ve AliPay’ın işletmecisi Ant Financial Services Group, ICO’lar üzerinde kritik bir duruş sergiledi.

Ant Financial’in CEO’su Eric Jing, 24 Mart’ta Pekin’de gerçekleşen yıllık Çin Kalkınma Forumu‘nda yaptığı konuşmada, mevcut blockchain coşkusunun çoğunun blockchain konsepti etrafındaki spekülasyonlardan ileri geldiğini söyledi.

Jing, ICO’ların ardındaki pek çok projenin yetersiz bir white paper’dan başka bir şey sağlayamayacağını ve firmasının bir ICO sahibi olma olasılığını dışarıda bıraktığını öne sürdü.

Jing, şu anki aşama 1990’lardaki internet kabarcığı dönemi gibi, diyerek, Ant Financial’ın ICO’larla net bir çizgi çizdiğini de ekledi.

Yerel basın kaynağı The Paper gazetesine göre CEO, blockchainin gelecekteki dijitalleşmiş toplum için bir güven mekanizması olma potansiyeline inanırken, şu anki balonun önümüzdeki iki üç yıl içinde patlayacağını söyledi. Sektörde, ancak gerçek blockchain uygulamalarının gerçekleşebileceğini göreceklerini söyledi.

Çin’deki dikkate değer bir internet girişimcisi olan Jing, Alibaba Group’un uzun süredir kıdemlilerinden, AliPay işinin büyümesine yardımcı oldu ve aynı zamanda Ant Financial’ın işletmecisi. Ant Financial, geçen yıl ABD’de ödeme hizmetleri sağlayan MoneyGram‘ı satın alma girişimi için manşetlerde bulundu.

ICO’lara yaptığı eleştirilere rağmen Alibaba, teknolojik gelişmeye odaklanarak blockchain alanına hamleler yaptı. Daha önce de bildirildiği gibi, Ant Financial zaten dernek bağışları için blockchain destekli bir platform geliştirmişti.

Jing yorumlarında, Ant Financial için ana blockchain odaklarından birinin ileriye dönük olarak çapraz blockchain uyumluluğu üzerinde çalışmak olacağını söyledi.

Ayrıca, Çin’in Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından açıklanan verilere göre, Alibaba Group blockchain ile ilgili hala onay bekleyen 50 adet patent başvurusu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Metin
    Posted 26 Mart 2018 - 21:08 21:08

    Çokta önemli değilsin alibaba ineği

Leave a comment