Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alibaba’nın Alt Kuruluşu Kripto Para Ve ICO’ları Engelledi

E-ticaret devi Alibaba’nın alt kuruluşlarından olan Taobao, yasaklanan ürün ve servis listesini, kripto paralarla alakalı ürünleri de ekleyerek güncelledi.

Salı günü yayınlanan son güncellemede, site platformunda yer alan bireysel mağazaların teknolojik gelişme, pazarlama ve kurumsal öneri formu yazımı gibi ICO’lar ile ilgili hizmetler sunmasını yasakladı.

17 Nisan’dan itibaren yürürlüğe giren yeni kurallar, daha önce bireysel kripto para satışına yönelik yasaklanmış olan kripto-pet de dahil olmak üzere bir blockchain teknolojisinden elde edilen herhangi bir hizmet veya ürüne yönelik yasaklamaları daha da genişletti.

17 Nisan’dan itibaren yürürlülüğe giren kurallar kapsamında, daha önce de kripto paraların bireyler tarafından satışını yasaklayarak başlattığı öz denetim çalışmasına blockchain teknolojisi türevleri ve CryptoKitties gibi kripto para ile alakalı tüm ürünleri dahil ederek devam ediyor.

Ayrıca, kripto-para madencilik cihazlarının satılması ve madencilik eğitimlerinin sunulmasına ilişkin mevcut kısıtlamalar değişmedi.

Geçtiğimiz eylül ayında Çin Halk Bankası tarafından ICO’lar üzerinde kayda değer bir gerilemeye değinen Taobao, bu hizmetleri sunmaya devam ederek yeni kuralları ihlal eden mağazaların cezalandırılacağını belirtti.

Bilhassa, ICO’larla ilgili çeşitli hizmetler, geçen yıl PBoC yasağı sonrasında Taobao’daki bireysel mağazalarda aktif olarak kalmaya devam ediyor. Bazıları, ICO projelerinin bilerek sahte bilgi içeren white paper oluşturmasına yardımcı oldu.

Şu anda Çince karakterlerdeki ‘Whitepaper’ terimi ile arama yapmak, hala blockchain ve ICO para toplama etkinlikleri için white paper metin yazma hizmetleri sunan mağazalara yol açabilir. Ancak, bu mağazalar tarafından kullanılan terim biraz gizlenmiş ve ‘I.CO’ olarak yeniden ifade edilmiştir.

Taobao’nun yeni kararı, Google, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya devlerinin kripto para birimleri ile ilgili reklamlara yönelik son yasaklarını müteakiben, ICO’lara ve blockchain’le ilgili projelere engel getiren son isim olmasını sağladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment