Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CryptoKitties, Yola Tek Başına Devam Etmek İçin Çalışmalara Başladı

Ethereum uygulaması olarak piyasaya çıkan ve kısa bir süre içinde çok ciddi kullanıcı kitlesine ulaşarak viral olan CryptoKitties’in geliştirici ekibinin, ana şirketleri olan Kanada merkezli Axiom Zen şirketinden ayrılmak için başlattığı projede toplam yatırım miktarı 12 milyon dolara ulaştı.

Salı günü gece geç saatlerde verilen bilgiye göre, uygulamanın yatırımının ilk turu, Airbnb ve Coinbase gibi büyük firmaları da portföyünde bulunduran Andressen Horowitz adlı firma tarafından gerçekleştirildi. Firmanın, Coinbase ve Airbnb’nin yanı sıra diğer birçok teknoloji girişiminde de hissesi bulunduğu belirtirken, bu haberin Crypto Kitties geliştiricileri için çok önemli olduğuna vurgu yapıldı.

İlk olarak Aralık 2017 yılında kullancısı ile buluşan ve kısa süre içinde büyük bir kullanıcı sayısına ulaşan uygulama, son dönemde de popülerliğini giderek arttırmayı başardı. ERC-721 uyumlu tokenleri satın alma, tekrardan satma ve depolama gibi fonksiyonları içeren birçok özelliği kullanıcılarına sunan uygulamaya bir dönem talep o kadar fazla artmıştı ki, uygulama geliştiricileri dönem dönem token satışını geçici olarak durdurmak zorunda kalmıştı.

Axiom Zen şirketi adına konuşan bir sözcü, Crypto Kitties’in gelecek planları hakkında birtakım bilgiler verirken, şirketin en az 20 çalışanını bünyesinde tutacağını belirtirken, esas olarak Crypto Kitties’in amaçladığı şeyin ise ”Blockchain teknolojisini tüm dünyaya ulaşılabilir kılmak ve işlemleri insanların gözünde kolaylaştırmak ve sadeleştirmek” olduğunu belirtti.

Ayrıca konuyla ilgili açıklamalara devam eden sözcü: ”Amacımız temel olarak insanlara kim olduğumuzu neyi hedeflediğimizi açıkça anlatıp samimi ve başarılı bir ortam kurabilmek. Ekibin geliştirici kısmında yer alan arkadaşlarımıza göre, dünya gelecekte blokchain temelli şekillenecek ve bu dünyada ancak kendine has bir kimlik oluşturmuş kurumlar başarılı olacak. Biz de bunun için çalışıyoruz.”  dedi.

Uzun vadede planlara devam ettiklerini ve hedefleri hayli yüksek tuttuklarını belirten yetkili, şirketin elindeki çalışanları tutmakla birlikte gelecekte birçok kişiyi daha istihdam etmenin planlarını yaptığını sözlerine ekledi. Şirketin gelecekteki en büyük hedefinin 1 milyar insana Blockhain teknolojisini ulaştırmak olduğunu da belirtti.

Token Summit kurucusu, Coin Center için danışman görevini yürüten ve Crypto Kitties’e melek yatırımcı olarak katkıda bulunan başarılı isim William Mougayar’a göre ise, uygulamanın geleceği hayli parlak.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Mougayar da şunları söyledi:

”Blockhain odaklı ürünlerin büyük patlama yapmasını beklediğim bu yılda, bu uygulama adından çok daha fazla söz ettirip, alanında tartışılmaz bir lider olabilir. Arkasındaki ekip ve beraberlerinde getirdikleri felsefe çok çok iyi ve yakın dönemde pastadaki paylarını arttıracaklarına dair içimde en ufak bir şüphe yok.”

Ayrıca Axiom Zen’in yaptığı açıklamada diğer melek yatırımcıların da isimlerini verirken, bu kişilerin arasında Coinbase kurucusu Fred Ersham, AngelList kurucusu Naval Ravikant, Zynga kurucusu Mark Pincus ve BitFury, Y Combinator, Tinder, Earn.Com, Lending Home, Compound VC ve Entrepid’den birçok ismin de bu listede yer aldığını belirtti.

Ayrıca şirketin YESVC, Version One, CAA Ventures ve Digital Currency Group’dan da yatırımlar aldığı belirtildi.

Uzun dönemde firmanın bir diğer amacının da marka değerini sağlamlaştırıp diğer iş kolları ile ortak projeler yürütmek olduğunu da dikkat çekildi. Özellikle kripto paranın kullanımının yaygınlaşabileceği diğer sektörler üzerine eğilmek isteyen firmanın bir yetkilisi, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Özellikle kripto oyunlarının gelecekte büyük bir rol oynayacağını düşünüyoruz. Öyle ki, bu sektör gelecekte kripto paraların kendisinden daha büyük bir yer edinebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment