Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong & Avustralya Arasında Blockchain Birliği

Hong Kong ve Avustralya Bir Arada

20 martta verilen bir rapora göre, Hong Kong Borsa ve Takas Piyasası (HKEX), Avustralya Güvenlik Borsası (ASX) ile Blockchain teknolojisinin uygulanması konusunda birlik olacak.

ASX geçen sene Aralık ayında, eşitlik işlemleri için kullandığı işletim sistemi yerine Blockchain teknolojisini kullanacağını açıklamıştı. Bu da ASX’i, bu işler için Blockchain’i kullanan ilk borsa yapıyordu. ASX bu işlem için Digital Asset şirketiyle partner olmuştu.

HKEX’in başkanı Charles Li, bir konferans sırasında iki borsanın “ne yaptıklarını daha iyi anlayabilmek ve satıcı ilişkileri kurabilmek için daha yakından irtibat kurduğunu” söyledi.

Li’ye göre, HKEX Blockchain teknolojisini ödünç alma, borç verme ve birtakım tezgah üzeri işlemlerde kullanacak.

Teknolojinin hızlı gelişimi, HKEX’in iki sene önceki küçük kuruluşların finansman almaları için Blockchain temelli özel piyasa oluşturma planlarını ortadan kaldırdı. Lee Financial Times’a şöyle açıklama yaptı:

“Ne yazık ki bu alan seçtiğimiz satıcıları çok değiştirdi. Sonucunda çok da işimize yaramayan bir hale geldi ve bu haksızlığı da kendimize yapmak istemiyoruz.”

2004 senesinde çalışmaya başlayan Kanada Menkul Kıymetler Borsası, Şubat ayında Ethereum temelli bir güvenlik ve takas platformunu piyasaya süreceğini açıkladı. Böylece şirketler güvenlik tokenleriyle sermayelerini artırabilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment