Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alibaba’ya Bağlı Ant Group Blockchain Projesi Geliştirdi

Çin’in dev ismi Alibaba bünyesinde olan Ant Group, KOBİ’lerin kullanımı için yeni bir blockchain projesini piyasaya sürdü. Trusple adını taşıyan platform otomatik olarak blockchain tabanında hem satıcı hem alıcı için, iki taraflı akıllı sözleşmeler oluşturacak. Trusple platformunun sahibi Ant Group aynı zamanda dünyanın en büyük IPO’suna hazırlanıyor.

Çin‘in önde gelen mobil ödeme uygulaması Alipay’i de içinde bulunduran birçok girişimin sahibi Ant Group, şimdi de blockchain tabanlı Trusple projesine el atıyor. İşletmeler müşterilerden gelen siparişlerini Trusple platformuna yükleyerek, otomatik olarak blockchain tabanlı akıllı sözleşmeler oluşturabilecek. Kullanıcılar faaliyetlerini Trusple sayesinde, daha hızlı ve daha kolay biçimde yürütebilecekler.

Trusple, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ve müşterilerinin sipariş işlemlerini ve ödemelerini Ant Group’un kendi blockchain ağı olan Antchain üzerine kaydetmesine olanak sağlayacak. Finans teknolojisi devi Ant Group, Trusple isminin ‘trust‘ (güven) ve ‘simple‘ (basit) kelimelerinden geldiğiniz açıklayarak; uluslararası ticarette güvenli alışverişin basitleştirildiğini vurguladı.

Trusple, resmi sosyal medya hesabından yaptığı duyuruya göre birçok dev isimle şimdiden ortaklık kurduğunu açıkladı. Aralarında BNP Paribas, Citibank, Deutsche Bank ve Standard Chartered’ın da olduğu dev bankalar Trusple ile el sıkıştı.

Ant Group Dünyanın En Büyük Halka Arzına Hazırlanıyor

Alibaba bünyesinde Ant Group tarafından yapılan blockchain açıklaması, şirketin büyük IPO açılımından hemen önce geldi. Ant Group, Hong Kong ve Şangay borsalarına milyarlarca dolarlık hisse senedi sağlayacak. Ant Group, toplam 35 milyar dolarlık bu hamlesi ile dünyadaki en büyük halka arzı gerçekleştirmeyi planlıyor. Ant Group için işler planlandığı gibi giderse, Saudi Aramco’nun geçen yıl kırdığı 29,4 milyar dolarlık IPO satışı rekoru kırılmış olacak.

16 yıldır faaliyetlerine devam eden Ant Group, Çin’de finans teknolojileri alanında önemli işlere imza atıyor ve aynı zamanda Çin’in e-ticaret devi Alibaba Group tarafından da destekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment