Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Weiss Ratings’ten USDT Uyarısı: “Uzak Durun!”

Kripto para analiz şirketi Weiss Ratings, kullanıcılara Tether’ın kendi dijital para birimi olan USDT coinden uzak durmayı önerdi. Tether’ın dolar rezervlerine dair ciddi soru işaretleri olduğunu belirten Weiss Ratings ekibi bunun yatırımcı güvenliği açısından sorun teşkil edebileceği mesajını verdi.

Birkaç ay içerisinde milyarlarca dolarlık büyüme gösteren USDT, bundan yalnızca birkaç gün önce 15 milyar dolarlık piyasa değeri barajını aştı. Weiss Ratings ise gitgide daha geniş bir kitleye yayılan USDT ile ilgili bazı soru işaretlerine sahip.

USDT Tokendan Uzak Durmayı Önerdi

Weiss Ratings sosyal medya üzerinden paylaştığı gönderi ile insanları USDT kullanımı ile ilgili uyardı. Kripto para birimleri ile ilgili her ay düzenli olarak bir rapor hazırlayan Weiss Ratings; USDT kullanıcılarının dikkatini şu üç soruna çekti:

  • Tether ile aynı kuruluşa bağlı olan Bitfinex borsasının rezervleri halka açık değil.
  • Tether her ne kadar aksini iddia etse de USDT tokenlarının bire bir oranında dolar ile desteklenmediği şüphesi var.
  • Tether’ın zaman zaman kripto para piyasasının merkez bankası gibi faaliyet gösterdiği düşünülmekte.

USDT Yoksa USD Coin veya DAI Kullanabilirler

Weiss Ratings’in hedefi insanları sabitkoin kullanımından tamamen uzaklaştırmak değil. Öyle ki Weiss ekibi insanlar USDT yerine daha farklı sabitkoinler kullanabileceklerini aktardı. USDT’nin rakibi olarak değerlendirilebilecek diğer tokenlara değinen Weiss, dün akşamki paylaşımında şu açıklamaya yer verdi:

“USDT’nin aksine USD Coin (USDC) en az beş farklı muhasebe firması tarafından denetlenmektedir. Bu denetleme raporları, USDC rezervlerinin olması gerekenden bile daha büyük olduğunu göstermiştir. Bizim sabitkoin tercihimiz bu yüzden USD Coin’dir.”

Weiss Ratings tarafından önerilen tek alternatif bu değil. Juan Villaverde ve Bruce Ng tarafından 23 Eylül tarihinde kaleme alınan bir yazıda Dai ile ilgili de bazı notlar paylaşıldı. Weiss Ratings bu yazısında şu bilgilere yer verdi:

“DAI arzının her daim kendisine eş miktarda dolar ile destekleneceğini vadeden herhangi bir şirket yok. DAI akıllı sözleşmeler sayesinde ABD Doları’na sabitlenmiştir. Bu akıllı sözleşmeler şeffaf bir yapıya sahiptir ve denetime açıktır. O yüzden isteyen herkes bu sözleşmelerin nasıl çalıştığını inceleyebilir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment