Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin, Bitcoin ve Kripto Paraları Manşete Taşıdı

Çin merkezli birçok haber kaynağı, Bitcoin için 2020 yılının en çok kazandıran varlığı haberleri yaptı. Bu hareket “Çin medyası, Bitcoin’i kabulleniyor mu?” sorularının önünü açtı.

Çin milli dijital merkez bankası parasını çıkarmaya hazırlansa da, Bitcoin ve diğer kripto paralara olan olumsuz tutumu kendini yasaklar ve sıkı yönetim ile belli ediyordu. Fakat Çin medyası bu tutuma ters düşecek bir görüntü sergiledi.

Aralarında, Çin devlet kanalı CCTV’nin de bulunduğu büyük – küçük, çevrim içi ya da geleneksel birçok medya kanalı, Bitcoin’in bu yılın en çok kazandıranı olduğu haberlerini yayınladı. Kripto para yatırımcısı ve girişimcisi Dovey Wan Twitter hesabı üzerinden, medyanın bu tutumu için “ilginç bir propaganda” yorumlarında bulundu.

Dünyanın en büyük borsası Binance‘in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao da Çin’deki haber kaynaklarının bu ortak tutumuna kayıtsız kalamadı. CEO “Twitter’daki çoğu insan bunun ne kadar büyük bir olay olduğunu büyük ihtimalle anlamıyor” dedi ve yaşanan gelişmenin ne kadar büyük olduğunun altını çizdi.

cin-bitcoin

Çin Medyasında “Bitcoin, Altını Solladı” Haberi

Çin merkezli haber kanallarında, Bloomberg tarafından yayınlanan veriler doğrultusunda Bitcoin’in yılın en iyi performans gösteren varlığı olduğu yayınladı. Galaxy Crypto Endeksi’ne göre kripto para birimleri %65 oranında değer artışı sergiledi. Bloomberg verilerine göre altın ise yalnızca %20’lik bir artış gösterebildi. Kripto para dünyası 2020 yılında, yalnızca değerli madenleri değil hisse senedi ve tahvilleri de geçti.

Kripto para birimlerinin bu başarısında Bitcoin baş rolü oynadı. İnsanlar, Bitcoin’i enflasyona ve gittikçe değer kaybeden dolara karşı güvenli bir yatırım olarak gördüler. Yalnızca perakende bazda değil, kurumsal olarak da Bitcoin yatırımının önü açıldı. Fakat lider koinin yanı sıra DeFi sektörünün gelişmesi ile Ethereum (ETH) yükselişi de bu tabloda büyük rol oynadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment