Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainlink (LINK) Fiyatı Yükseliyor, Sebebi Ne?

Chainlink (LINK) yaşadığı 6 haftalık düşüş trendi ardından, son 24 saatte %20’ye yakın bir toparlanma göstererek yükseliyor. Peki bu yükselişin ardındaki sebepler neler?

Bir Chainlink geliştiricisine ait olan adresten, 500 bin LINK coin satılması ile aşağı yönlü bir fiyat baskısı yaşayan LINK, son 24 saat içinde toparlanma gösterdi ve fiyatını yeniden 10 doların üzerine çıkarmayı başardı. Sonrasında küçük bir geri çekilme yaşayan LINK, şu an 9,69 dolardan işlem görüyor.

chainlink-link-yukseliyor
24 saatlik Chainlink (LINK) fiyat değişimi grafiği. Kaynak

Piyasa uzmanları bu umut veren yükselişin ardında, iki önemli sebebe işaret ediyorlar:

  • Chainlink tarafından açıklanan yeni ortaklık
  • Bitcoin fiyatının yükselişi

Chainlink ve Ünlü Seyahat Şirketi ile El Sıkıştı

Chainlink grafiklerinde görülen yukarı yönlü hareket, Travala.com ile ortaklık açıklamasının hemen ardından gözlemlendi. Travala.com üzerinden çok yakında LINK ödemesi ile, 230 ülkede 2 milyondan fazla otel ve evde konaklama rezervasyonu yapılabilecek.

Dijital para dostu olması ile bilinen turizm hizmetleri sağlayan Travala.com, birçok kripto para ile ödeme kabul ediyor. Sitede, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Binance Coin (BNB) ve Litecoin (LTC) gibi birçok kripto para birimiyle konaklama veya uçuş masraflarını ödemek mümkün. Travala.com, LINK hamlesi ile kendi dijital parası Travala (AVA) da dahil olmak üzere, tam 31 kripto para ile ödeme işlemlerine izin veriyor.

Bitcoin Fiyatı, DeFi Sektörünü Olumlu Etkiliyor

Analistler ve yorumcular Bitcoin‘in, lider koin olarak fiyatındaki hareketlilikle kripto para dünyasına yön verdiğini düşünüyorlar. Bu doğrultuda, Chainlink’in yükselişiyle aynı zamanda denk gelen Bitcoin fiyat hareketliliğine de değinmek gerekiyor. Bitcoin fiyatındaki bir yükseliş, altcoinlerin genelinde ve en çok da DeFi dünyasında pozitif bir rüzgar estiriyor. Uzmanlara göre, son 24 saatte BTC kanadında kaydedilen yükseliş, bir DeFi coini olan Chainlink’i de etkilemiş olabilir.

Sabahın erken saatlerinde BTC fiyatı, zayıflayan dolar, BTC balina hareketleri ve vadeli işlem piyasasının olumlu havasının etkisi ile %5 oranında bir artış gösterdi ve 10 bin 800 dolar barajına kadar uzandı. Fakat Bitcoin, bugün süresi dolacak 1 milyar dolarlık opsiyon vadelerinin de etkisi ile yerini koruyamadı ve 10 bin 650 dolara geriledi. Yine de Bitcoin fiyatı son 24 saatte kaydettiği gelişmeyi, %3 oranında yükselişle sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment