Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Opsiyon Gününde Neden Yükseldi? İşte Sebepleri

Bitcoin için en önemli opsiyon günlerinden biri gelip çattı. Bu sırada Bitcoin fiyatı hızla yükseldi ve 10 bin 700 dolar seviyesinin üstüne çıktı. Bu sırada bazı yatırımcılar Bitcoin fiyatındaki bu yükselişin devam edeceğini öne sürmeye başladı. Peki bu yatırımcıları umutlandıran şey ne?

Bugün CME Group gibi borsalardaki Bitcoin opsiyonlarının büyük bir kısmının vadesi doluyor. Detaylarını dün aktardığımız bu kritik gün, 1 milyar dolarlık Bitcoin opsiyonunun vadesinin dolmasıyla son bulacak. Bunun piyasa üstünde ne gibi etkileri olacağı belli değildi. Fakat Bitcoin bu opsiyon gününde yukarı yönde hareket etmeye başladı ve 10 bin 800 dolara kadar yükseldi.

Bitcoin Boğaları Yeniden Umutlandılar

Bitcoin 10 bin 700 dolar seviyesinin üstüne çıkmışken yatırımcılar bu yükselişin devam edip etmeyeceğini sorgular oldular. Bitcoin bu önemli opsiyon gününde neden yükseldi ve boğaları sevindiren şeyler neler?

  • Bitcoin balinaları harekete geçti: WhaleMap verilerine göre Bitcoin balinaları dün yoğun bir şekilde işlem yapmaya başladılar. WhaleMap sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “boğalar ne zaman bu şekilde işlem yapsalar ertesi gün artış yaşanıyor” yorumunda bulundu.
bitcoin-fiyat-opsiyon-balina
Bitcoin balina hareketliliği, Kaynak
  • Dolar durulmaya başladı: Bu hafta içerisinde güç kazanmaya başlayan ABD Doları dün ivme kaybetti. Bu hafta uzun zaman sonra 94’ün üstüne çıkan Dolar Endeksi (DXY) küçük çaplı da olsa düşüş yaşadı ve durgunluk sürecine girdi. Dolar tarafında yaşanacak bir ivme kaybının Bitcoin’e yarayacağı öngörülüyordu.
  • Vadeli işlem piyasası iyi durumda: Çoğu borsalardaki fonlama oranı ya negatif ya da nötr seviyelerde seyretmekte. Bu oranın negatif bölgeye düşmesi piyasadaki açığa satış işlemlerinin çoğalmaya başladığını; nötr kalması ise yeni bir short squeeze ile karşılaşılabileceği anlamına gelmektedir. kripto para analisti DonAlt; mevcut fonlama oranının Bitcoin boğalarının lehine olduğunu söyledi.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment