Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum İçin Kritik Gün: Milyar Dolarlık Dolum

Bitcoin ve Ethereum yatırımcıları için yarın kritik bir gün. Cuma günü 1 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) opsiyonunun ve yaklaşık 450 milyon dolarlık Ethereum (ETH) opsiyonunun süreleri doluyor. Yatırımcılar rekor seviyelerdeki süresi dolan opsiyon sayılarının Bitcoin ve Ethereum fiyatları üzerindeki etkisi için yarını bekliyor.

Kripto para analiz platformu Skew’da yayınlanan bilgilere göre değer 1 milyon doları bulan 88 bin Bitcoin opsiyonunun süresi yarın bitiyor. Deribit, OKEx, Huobi, LedgerX ve CME gibi birçok platformda bulunan açık pozisyonlar, temmuz sonunda kırılan rekoru bir kez daha geçerek en yüksek seviyeye ulaştı.

bitcoin-opsiyon-25-eylul
25 Eylül tarihinde vadesi dolacak olan neredeyse 90 bin Bitcoin sözleşmesi var, Skew

Coinmetrics’te yayınlanan verilere göre bu cuma, Ethereum için de kritik bir gün. Yaklaşık 450 milyon dolar değerindeki Ethereum opsiyon süreleri, yarın sona eriyor. Alınan bilgilere göre; yarın süresi dolacak olan Ethererum opsiyonları ile vadeli işlemler için en popüler kripto para platformlarından olan Deribit, işlem hacmine göre bugüne kadarki en büyük vade dolum dönemi ile karşı karşıya.

bticoin-ve-ethereum
Ethereum için açık pozisyondaki opsiyonları gösteren grafik. Kaynak

Fiyatlar Üzerindeki Etkisi Ne Olacak?

Piyasa uzmanlarına göre; opsiyonların kripto para fiyatları üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur. Fakat yine de Bitcoin ve diğer bazı altcoinler için yapılan opsiyon işlemlerinin yoğunluğu sebebiyle oluşan spekülatif ortam kripto para fiyatları üzerinde etki sahibi olabilir.

Analistlere göre opsiyon sürelerinin dolması, öncesindeki bir hafta boyunca fiyatlara bir oynaklık ekleyebilir. Uzmanlar bunun sebebini basitçe, opsiyon işlemleri yapan traderların riskten korunma telaşlarıyla açıklıyorlar. Ancak geçmiş verilere bakıldığında, son 3 opsiyon dolum tarihinde Bitcoin için çok sayılabilecek bir düşüş görülmedi; Bitcoin 3 dönemde de gün içinde ortalama 300 dolar düşüş gösterdi. Yine de Ethereum özelinde analiz yapan Coin Metrics ekibi, Ethereum fiyatının önümüzdeki hafta boyunca “dalgalı seyredebileceğini” açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment