Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Akbank Mobil ile BtcTurk’ten Nasıl Kripto Para Alınır?

Akbank müşterileri Akbank Mobil uygulamasına gelen güncelleme sayesinde kripto para borsalarına kolaylıkla para gönderebilecek. Şu an için yalnızca BtcTurk kullanıcılarının faydalanabildiği bu özellik yatırımcıların borsaya doğrudan para transferi yapmasını sağlıyor.

Akbank kullanıcıları bu hafta Akbank Mobil uygulamasına gelen güncelleme sayesinde kripto para borsasına doğrudan para transferi yapabilecek. Birçok farklı kripto para platformu ile iş birliği içerisinde olan Akbank, bu güncellemesi ile birlikte kripto para sektörüne verdiği desteği göstermiş oldu.

BtcTurk Kullanıcıları Artık Daha Kolay İşlem Yapacaklar

Akbank kullanıcıları birçok farklı kripto para platformuna para transferi yapabilmekteler. Fakat Akbank tarafından getirilen 22 Eylül tarihli mobil güncellemesi şu an için yalnızca BtcTurk borsasını kapsıyor. BtcTurk kullanıcıları Akbank Mobil uygulamasından hesaplarına giriş yaparak borsaya doğrudan para gönderebilecek.

Kullanıcılar BtcTurk’e para göndermenin yanı sıra borsa hesaplarından banka hesaplarına doğrudan para çekimi de talep edebilecekler. Bu sayede kripto para işlemi yapmanın kolaylaşması öngörülüyor.

Akbank Mobil Uygulamasından Nasıl Para Gönderilir?

Akbank Mobil kullanıcıları hesaplarına giriş yaptıktan sonra uygulama içerisinde yer alan “Ödeme Yap” butonuna tıklayabilirler. Bu noktadan sonra ekrana aralarında “Fatura ödeme”, “Kredi kartı ödeme”, “Kredi ödeme” gibi seçeneklerin yer aldığı bir ekran açılacaktır. Kullanıcılar burada yer alan “Kripto platform işlemleri” butonunu tercih edebilirler.

Burada kripto para ile işlem yapmak istediğini belirten kullanıcılar daha sonra bir bilgilendirme sözleşmesi ile karşılaşıyorlar. Bu sözleşmede banka hesabından kripto para platformuna nasıl para gönderileceğine ve bu işlemin esaslarına dair bilgiler yer alıyor. Sözleşmeyi okuyup onaylayan kullanıcılar bunun ardından uygulamanın şu anda desteklediği tek borsa olan BtcTurk’ü seçebiliyorlar.

btcturk-akbank-mobil-para-yatirma

Kullanıcılar bu ekranda borsada anlık Bitcoin fiyatını görebiliyor, karşılarına çıkan “Para yatır” veya “Para çek” seçeneklerinden herhangi birini tercih edebiliyorlar. BtcTurk kullanıcıları bu sayede Akbank Mobil üzerinden kolayca para transferi yapabiliyorlar.

Bitcoin Borsası Binance ile Olan Anlaşması İptal Oldu

Dünyanın en büyük Bitcoin borsası olan Binance bu yılın başında Akbank ile anlaşmaya vardığını açıkladı. Binance kullanıcıları bu açıklama sonrasında birkaç günlüğüne de olsa banka hesaplarından Binance hesaplarına Türk Lirası ile doğrudan transfer yapabildiler.

Bu ikili arasındaki anlaşmanın detayların açıklanması bekleniyordu ki Binance Türkiye ekibinden olumsuz bir haber geldi. 5 Mart tarihli bu açıklamada Akbank ile Binance arasındaki anlaşmanın “teknik sorunlar nedeniyle” iptal edildiği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • Meyli
    Posted 14 Ocak 2021 - 22:52 22:52

    Benden iban no istediler bende inandım verdim ve sonrası vahim yani yalan çıktı benden karşılığında 2,220 TL vermemi istediler bende kabul etmedim ve numarayı engelledim devamlı whatsapp dan yazmaya başladılar bana dekont attılar parayı kazandıma dahi genede inanandım varmı böyle bişey bilgilerimi nasıl ele geçirmişler şok oldum.

  • MEYLİ
    Posted 14 Ocak 2021 - 22:46 22:46

    Bana geçen cumartesi btctürk den mesaj geldi 50.700 TL kazandınız almak için 2,220 TL karşılığında almanız gerek diye. Ama inanmadım dolandırıcı olundu düşündüm ve karakola baş vurdum.

Leave a comment