Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Güçlenen Dolar Karşısında Düşüş Gösterir mi?

Piyasa uzmanlarına göre dolar tarafında yaşanacak bir toparlama ile Bitcoin fiyatında bir düşüş gözlemlenebilir. DXY endeksine göre doların güçlenmesi kripto para sektörünün üzerine bir kara bulut gibi çökecek mi?

Doların son dönemlerdeki yükseliş hareketliliğinden etkilenenler kervanına, ONS Altın sonrasında Bitcoin de eklendi. Kripto para dünyasının önde gelen isimlerinden Max Keiser, Bitcoin ile dolar arasındaki negatif korelasyonu vurgulayarak, BTC’nin altın ile uyumlu hareket ettiğine değindi.

Genel olarak dolar ile ters bir uyum gösteren Bitcoin ve altın, doların yükselişinin devam etmesiyle daha büyük darbeler alabilir. Stack COO’su Mathew Dibb’e göre Bitcoin fiyatı, doların güçlenmesi ışığında tıpkı değerli metaller gibi bir çekilme gösterebilir. Dibb, Bitcoin’in 10 bin dolar bandının altına düşmesi ile 8 bin 800 dolara kadar gerilebileceğini öngörüyor.

Bitcoin’in Hareketlerinde Dolar Endeksinin Payı Büyük 

Bitcoin son 7 gün içinde %5 düşüş göstererek 10 bin 405 dolar seviyesinden işlem görüyor. Doların döviz karşısındaki değerini gösteren DXY endeksi ise iki aydır bulunduğu 92.00 – 94.00 seviyesini kırarak yükseliş gösterdi. Uzmanlar, DXY’nin yükselmeye devam ettiği bir düşüş senaryosunda Bitcoin için önemli bir destek bölgesi olan 10 bin dolar seviyesine işaret ettiler.

Bitcoin ve DXY arasındaki ters korelasyon pandemi dönemi ile mart ayından beri daha net gözlemlenmeye başladı ve temmuzda ise iyice belirginleşti. DXY, çarşamba günü 2 aylık durgunluğunu bozarak bir kırılma yaşadı ve şu an 94.40 sularında seyrediyor. Singapur merkezli QCP Capital CEO’su Darius Sit, Fed politikalarıyla mart ayından bu yana gevşeyen doların, önümüzdeki günlerde yükseleceğini beklediklerini açıkladı.

dolar-bitcoin-dusus
5 günlük değişimi gösteren DXY grafiği. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment