Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Açıkladı: CBDC XRP İçin Tehdit Oluşturmuyor

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, dijital merkez bankası paraları (CBDC) ve XRP ile ilgili açıklamalar yaptı. Garlinghouse dijital merkez bankası paraları için kripto para ekosistemi ile “birlikte çalışabilirlik” özelliğinin ön koşul olması gerektiğini söyledi.

Ripple (XRP) CEO’su Brad Garlinghouse sosyal medya hesabından, tüm dünyada hız kazanan milli kripto para (CBDC) çıkarma çalışmaları için yorumlarda bulundu. CEO, dünyadaki merkez bankalarının %70’inden fazlasının dijital merkez bankası parası (CBDC) çalışması yaptığına dikkat çekti.

Garlinghouse, CBDC birimlerinin diğer kripto paralarla uyumlu çalışabilecek bir sistem çerçevesine oturtulması gerektiğinin altını çizdi. Ripple CEO’su böyle bir adım atılmaması halide, olağan kripto para dünyasından soyutlanmış bir sistem kurulmuş olacağını öne sürdü.

CBDC Projelerinde Başarıyı Bu Getirecek

James Wallis Ripple’ın resmi sitesindeki yazısında, dijital varlık endüstrisinin artık CBDC için olgunlaştığının; kafalardaki “olsa nasıl olur” sorusunun artık “ne zaman çıkar” sorusuna evrildiğini belirtti. Wallis, pandemi ile birlikte dijital varlıkların avantajları daha fazla belirginleşse de, finans alanında dijitalleşmenin uzun vadede daha fazla fayda getireceğini söyledi.

Her ülkenin CBDC faaliyetlerinin, kendi iç dinamiklerine göre şekilleneceğinin altını çizen Wallis, geniş resme bakıldığında ise en önemli noktanın halihazırda gelişmiş olan dijital finans ve kripto para camiası ile uyum içinde çalışabilir özellikte olan CBDC birimlerinin başarıya ulaşabileceğini düşünüyor.

ripple-kripto-para
Ripple Banka

Dijital Para Çıkarmaya Yarışı Dünyanın Dört Bir Yanında Start Aldı

Çin dijital merkez bankası paralarında liderliği göğüslerken, dünya genelinde birçok ülke kendi milli kripto parası için çalışmalara başladı. Amerika Birleşik Devletleri, kripto paraları araştırmak için ekipler kurarken; Tayland, Japonya, Güney Kore gibi Asya ülkeleri de temkinli adımlar ile CBDC birimlerine yaklaşıyor. Avrupa Komisyonu şu ana kadarki en büyük çaplı kripto para regülasyonu tasarısını yayınlarken, Avrupa gündemi de dijital para projeleri ile çalkalanıyor.

Bu sırada, dünyada ilk dijital parayı çıkarma savaşı sürüyor. Çin Merkez Bankası tarafından çıkarılan bir dergide, dijital merkez bankası parası çıkaran ülke olmanın avantajlarına değinildi. Milli kripto parasını çıkaracak ilk ülkenin uluslararası alanda da öncü olacağı ve parasını daha geniş kitlelere yaymada avantaj elde edebileceği öne sürülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment