Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AliPay ve Bitcoin: Neler Yaşanıyor?

Geçtiğimiz günlerde Binance’in AliPay ve WeChat aracılığı ile Çin’de Bitcoin satın alım işlemlerine başlayacağı iddia edilmiş ve bu haber, bir anda kripto para sektöründe büyük bir ilgi ve sevinçle karşılanmıştı.

Ancak konuyla ilgili olarak AliPay yetkilileri bir açıklama yapmış ve şirketin hiçbir şekilde Bitcoin ya da diğer kripto paraları içeren bir iş içine girmek istemediğini ifade etmişti.

Bu konu, İsviçre merkezli dijital ödeme şirketi yöneticisi Filipe Castro’ya soruldu. uTrust adlı  firmada görev yapan ve şirketin kurucu ortağı olan Castro, AliPay’in bu alanda yaptığı hamlenin pek de anormal olmadığını ifade ederken, şunları söyledi:

”Çin, halen kripto paraları bir kumar gibi görüyor ve bu alanda çok ciddi yaptırımlar var. AliPay her ne kadar çok büyük çapta bir şirket olsa da, temel amaçları çok farklı. Onlar halen geleneksel planda işlerini büyütmek istiyorlar ve kripto para sektörünü kendilerine bir rakip olarak görülüyorlar.”

Çin merkezli kripto para analistleri, konuyla ilgili olarak hükümetin dijital Yuan projesine çok büyük önem verdiğini ve AliPay’in de bunun büyük bir parçası olacağı için, şu aşamada kripto paralara mesafeli durduğunu ifade etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment