Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Allianz Baş Ekonomisti Bitcoin’de Neyin Değiştiğini Açıkladı

Dünyanın en büyük sigorta ve yatırım şirketlerinden Allianz’ın baş ekonomisti Mohamed El-Erian, CNN’de bitcoin hakkında konuştu. El-Erian, son bitcoin boğa rallisinin diğerlerinden farkına değindi. Ekonomist, bu ralliye uzun vadeli yatırımcıların büyük bir katkısı olduğunu söyledi.

Ekonomist Mohamed El-Erian, görülen bitcoin rallisinin diğer rallilerden farkını açıklarken uzun vadeli yatırımcıların oluşturduğu sağlam bir temelin varlığından bahsetti. El-Erian; enflasyon, likidite kaygısı, kurumlara olan güvenin azalması gibi bazı korkular neticesinde yatırımcıların bir araya gelerek bitcoin için güçlü bir temel yarattıklarını ifade etti.

Bitcoin’de spekülatif hareketlilik var

El-Erian, bitcoin fiyatının gün içinde %4-5 oranında yükseldiğini gören kişilerin bu durumdan etkilenerek yatırım yapmaya başlayabildiklerini dile getirdi. Ekonomist, örnek olarak ABD’de açıklanan son ekonomi teşvik paketiyle birlikte insanların bitcoin’e para yatırmalarını verdi. Bu durumu spekülatif olarak yorumlayan ekonomist, yatırımcıları fiyatta görülebilecek volatiliteye karşı uyardı.

“Bitcoin fiyatının nasıl yükseldiğini gördük ancak geçtiğimiz hafta sonu %20 gibi bir oranda fiyat düşüşü yaşandığına da şahit olduk. Bu nedenle dikkatli olmakta fayda var.”

19 bin dolardan bitcoin sattı

Allianz baş ekonomisti, konuşmasında kişisel bitcoin yatırımından da bahsetti. El-Erian, 5 bin doların altındayken satın aldığı btc’leri 19 bin dolardan sattığını açıkladı. “Kar elde edince insan kendisini akıllı sanıyor” diyen El-Erian, sattıktan sonra btc’nin 40 bin dolara kadar çıktığını söyledi.

Bitcoin küresel para birimi olamaz

Son olarak ekonomist, bitcoin’in var oluşunun temelinde bir ödeme yöntemi oluşunu gösterdi. Bitcoin’in yatırımcı portföylerinde %1-2 gibi çeşitlilik sağladığını ifade eden El-Erian, btc’nin küresel para birimi olamayacağını öne sürdü. Ekonomist, merkez bankalarının btc’nin küresel para birimi olarak kullanımına izin vermeyeceğine inandığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!