Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’de Covid-19 Aşısı İçin Blockchain Kullanılıyor

Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Sistemi (NHS), Covid-19 aşıları için blockchain teknolojisi kullanacağını açıkladı. NHS, aşıların soğuk depolarda takibini yapması için Hedera Hashgraph ile anlaştı.

İngiltere, Hedera Hashgraph ile yapılan anlaşma sayesinde Covid-19 aşılarının takibini Hedera’nın dağıtık defter teknolojisi (DLT) ile düzenli ve verimli bir şekilde yapabilecek. Coindesk’in haberinde, İngiltere’nin mevcut aşıların sıcaklık takibi için Everyware isimli bir yazılım şirketiyle anlaştığı belirtiliyor. Everyware’in sunacağı yazılımla birlikte aşıların sıcaklık takibi saat başı gerçekleşecek. Hedera Hashgraph ise aşı sıcaklık verilerinin sorunsuz bir şekilde kayıt altına alınmasını sağlayacak.

Aşıların bozulmaması için güçlü takip şart

Covid-19 aşıları, belirli bir sıcaklıkta saklanması gereken hassas bir üründür. Bu nedenle bozulmamaları için sıcaklık takibinin düzenli yapılması gerekir. Güney Warwickshire NHS’den mühendis Steve Clarke, aşıların sıcaklık gereksinimlerini gördükçe yeni teknolojilerin kullanılmasının önemini de anlamaya başladıklarını ifade etti.

İngiltere’nin Güney Warwickshire, Stratford Upon Avon ve Warwick bölgelerinde bulunan hastaneler, blockchain teknolojisini deneyecek olan ilk bölgeler olacak. Açıklamaya göre, aşının dağıtım alanı genişledikçe yeni teknolojinin kullanım alanı da genişleyecek.

Hedera Hashgraph nedir?

Hedera, dağıtık defter teknolojisini kullanan bir blockchain platformudur. Bu özelliğiyle Hedera, kullanıcıların ağ üzerinde yapacakları tüm işlemlerde daha güvende olacaklarına inanıyor. Bitcoin ve ethereum gibi blockchain ağlarına benzeyen Hedera’nın daha hızlı, güvenli, adil ve enerji tasarruf sağlayan bir platform olduğu ifade ediliyor. Hedera; Google, IBM, Boeing, LG gibi büyük şirketlerle çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!