Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance 165 Milyon Dolarlık BNB Yaktı

Kripto para borsası Binance, 165 milyon dolar değerinde Binance Coin (BNB) yaktığını duyurdu. 3.6 milyon BNB borsa tarafından yok edildi.

En büyük kripto para borsalarından Binance, kendi kripto parası BNB için bir yakma etkinliği duyurdu. Borsa CEO’su Changpeng Zhao tarafından belirtildiği üzere bugün gerçekleştirilen etkinlik ile 3 milyon 619 bin 888 BNB token yok edildi. BNB fiyatı 45 dolar sularındayken yakılan tokenların toplam değeri 165 milyon doları buldu.

19 Ocak günü, bu zamana kadar gerçekleştirilen 13 yakıma bir yenisi eklendi. Ekim 2020’de gerçekleşen bir önceki yakılmada 68 milyon dolar değerinde 2.2 milyon adet BNB yok edildi. 14. yakım ile bugün yok edilen BNB token miktarı ise eylül ayındakinden 1.4 milyon daha fazla.

BNB fiyatı rekor kırdı

Yakma duyurusu BNB token fiyatı üzerinde oldukça olumlu etki bıraktı. Binance Coin, yakma etkinliğine saatler kala tüm zamanların en yüksek değerini gördü. BNB fiyatı 46,80 dolara çıkarak rekor tazeledi. BNB yakılma duyurusunun da etkisi ile son günlerde yakaladığı ivme ile dün en değerli 10 kripto para arasına girdi. BNB 46 dolar sularında seyrederken, piyasa değeri ise 6.7 milyar doları aştı.

binance-coin-bnb
BNB için son 24 saatteki fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Kripto para borsası Binance ise günlük ticaret hacmi ile rakiplerine önemli bir fark atarak lider konumunda bulunuyor. Binance için 24 saatlik hacim 14.6 milyar doları işaret ederken 2. sırada yer alan Huobi için aynı değer 5.7 milyar dolarda. Borsa kullanıcılarına toplam 274 kripto para ve 925 işlem çifti ile hizmet veriyor. Binance için internet sitesi ziyaret sayısını veren SmiliarWeb ölçütü ise 51 milyonu aşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!