Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America: En Popüler Yatırım Bitcoin Oldu

ABD’nin dev bankası Bank of America (BofA), yatırım uzmanlarının katıldığı yeni bir anket düzenledi. Piyasadaki güncel trendleri yorumlayan yatırımcılar, Ocak 2021’de en popüler yatırım tercihinin bitcoin olduğunu açıkladılar.

Michael Hartnett öncülüğündeki Bank of America ekibi, 8-14 Ocak tarihleri arasında düzenlenen anketin sonuçlarını paylaştı. Bloomberg haberine göre anket katılımcıları toplamda 561 milyar dolar değerinde varlığı yönetiyor.

En popüler yatırım bitcoin oldu

Aralık 2017’de neredeyse 20 bin dolar olan bitcoin, o dönemde Bank of America tarafından en popüler yatırım olarak adlandırıldı. Bank of America’nın Ocak 2021 anketine göre bitcoin üç yıllık aradan sonra listenin zirvesine yerleşti.

Bireysel ve kurumsal yatırımcıların yönelmeye başladığı bitcoin, popülerliğini Wall Street’te hissettirmeye başladı. Bank of America anketine katılan yatırımcılar onu birinci sıraya yerleştirirken bu isimlerin kaçı bitcoin sahibi, bilinmiyor.

Enflasyonda artış bekleniyor

Anket katılımcılarının yüzde 73’ü dünya ekonomisinin büyümeye gireceği görüşünde. Dünya genelinde hazırlanan teşvik paketlerinin enflasyonda artışa yol açması bekleniyor.

Bank of America anketine katılanların nakit para rezervi yüzde 4’ten yüzde 3.9’a düştü. Hisse piyasalarında bir hareketlenme bekleyen uzmanlar, Wall Street’te yeni bir balon oluşmasından endişeliler.

Ocak ayı verilerine göre yatırımcılar teknoloji ve sağlık sektöründen çıkıp enerji, bankacılık gibi sektörlere ve gelişmekte olan ülkelere yönelmeye başladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!