Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fiyatı Bir Yılda 10’a Katlandı: Stakenet (XSN) Nedir?

Stakenet (XSN) fiyatı Ocak 2020-Ocak 2021 tarihleri arasında 10 kat yükseldi. XSN yılın başında yaşanan gelişmelerle sadece bir haftada iki kat değerlendi. Bitfinex tarafından yapılan listeleme duyurusu bu yükselişe katkı sağlayan şeylerden biri oldu.

Ocak 2020’de 0.0056 dolar olan Stakenet (XSN) fiyatı, 2021’in ilk ayında 0.73 dolara kadar yükseldi. Stakenet Haziran 2018’de 0,88 dolar ile tüm zamanların en yüksek değerini görmüştü. Uzun soluklu bir yükseliş yakalayan XSN tokenın piyasa değeri 70 milyon dolara dayandı. Stakenet için günlük ticaret hacmi ise 700 bin dolarda konumlanıyor.

stakenet
XSN fiyatı için son 30 gündeki değişimi gösteren grafik. Kaynak

Günlük hacmi 1 milyar doları aşan ve bünyesinde 150’den fazla kripto para bulunduran Bitfinex borsası 19 Ocak’ta yayınladığı duyuru ile kullanıcıları için XSN işlemlerini başlattığını açıkladı. Borsa kullanıcıları XSN/USD paritesinde işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Stakenet (XSN) nedir?

Stakenet, merkeziyetsiz uygulamalar (dApps) için açık kaynaklı bir Lightning Network platformudur. Stakenet kullanıcılara işlem ücreti olmadan anlık ve sınırsız işlemler vadetmektedir. Proje geliştiricilerine göre Bitcoin ve Litecoin‘in yanı sıra Lightning Swap yapan ilk platformdur.

Kendi kripto para birimi XSN’nin üzerine inşa edilen cross-chain bir hizmet sağlar. Platformun kripto parası olan XSN ise Trustless sahiplik kanıtı (TPoS) algoritması kullanarak, ellerindeki coinleri güvenli bir şekilde çevrim dışı olarak stake edebilirler. Proje, TPoS algoritmasını kullanan ilk blockchaindir ve PoS ağları arasında en yüksek güvenliğe sahip olduğunu iddia etmektedir. XSN coin Bitfinex dışında WhiteBIT, Coinall, Beaxy ve StakeCube platformlarında listelenmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!