Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) İçin 600 Dolarda Sinyal Vermişti: Analist, ETH İle İlgili 11 “İşareti” Paylaştı

Ethereum (ETH) fiyatı 1.420 dolar seviyesinin üzerine çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. ETH fiyatı 600 dolar seviyelerinden işlem görürken 8 “olumlu işaret” ile fiyatın yükselmeye devam edeceğine vurgu yapan Spencer Noon ise bu tahminlerini yeni işaretler ile yineledi. 

Ether fiyatı rekor seviyesini ezip geçecek

Ünlü analist yayınladığı yeni tweet dizisinde neden ETH fiyatının tüm zamanların rekorunu kırıp geçeceğini düşündüğünü açıkladı. Analiste göre bunun tam olarak 11 nedeni ve işareti bulunuyor.

İşte Spencer Noon’un ETH fiyatı hakkında “bullish” olmasına neden olan gelişmeler:

  • Ethereum, işlem ücretleri açısından kripto para sektörüne toz utturmaya devam ediyor. Noon, Ethereum ağında günlük olarak ortalam 7 milyon doların üzerinde işlem ücreti ödendiğini ve bunun BTC’nin iki katı olduğunu vurguladı. Bu da ünlü analiste göre Ethereum’u en kullanışlı ağ yapıyor.
  • 100.000 dolar ve üzerde değere sahip büyük ETH işlemlerinin sayısı, 2018 yılındaki rekor döneminden yaklaşık 7 kat daha düşük. Bu, Noon’a göre balinalarla kurumların henüz oyuna dahil olmadığını gösteriyor.
  • Hash Rate tüm zamanların rekoruna (313.12 TH/s) ulaştı. Bu durum madencilerin ağa hiç olmadıkları kadar güvendiklerini gösteriyor.
  • Ethereum ağındaki günlük aktif adreslerin sayısı yılın başından beri ikiye katlandı ve 550.000’in üzerine çıktı.
  • Ethereum’un ev sahipliği yaptığı DeFi ekosistemindeki kullanıcıların sayısı 1,25 milyonun üzerine çıktı. Ethereum, merkezsiz finans dünyasında lider olmayı ve kullanım açısından zirveye oynamayı sürdürüyor.
  • DeFi platformlarında kilitli tokenların toplam değeri 25 milyar doların üzerine çıktı. DeFi ekosistemi, Ethereum’a katkı sağlayacak şekilde büyüyor.
  • Ethereum ağında 22 milyar dolara yakın stablecoin arzı bulunuyor. Bu da 1 yıllık süre içerisinde ağdaki stablecoin rezervlerinin 20 milyar dolar arttığını ve ETH ağının hiç olmadığı kadar aktif olduğunu gösteriyor.
  • Merkezsiz kripto para borsalarının aylık ticari hacmi 30 milyar doların üzerine çıktı. Bu, 1 yıllık grafikte 50 kat artış anlamına geliyor. Ethereum ağı banalı DEX’ler yakında CEX olarak bilinen merkezi borsalara rakip olabilecek.
  • Kredi protokollerine 20 milyar dolardan fazla değere sahip token yatırıldı. Aktif kredilerin değeri ise 4,5 milyar doların üzerine çıktı. Noon bunun DeFi uygulamalarının kredi opsiyonunun aktif olarak teste tabi tutulması olduğunu düşünüyor.
  • Borsalardan ETH çıkışı son hız sürüyor. Geçtiğimiz hafta sadece bir gün içerisinde bile 740 milyon dolarlık ETH çıkışı oldu. Bu durum uzun vadeli yatırıma işaret ediyor.
  • ETH 2.0 kontratına 2,57 milyon adet ETH gönderildi. Sadece bu kontrata gönderilen ETH’lerin toplam değeri bile toplam piyasa değerine göre en büyük 12. kripto para birimine denk. Bu da ETH 2.0’ye olan güvenin ne denli fazla olduğunu gösteriyor.

Spencer Noon’a göre Ether fiyatının bugünkü yükselişi söz konusu gelişmeler sayesinde daha da devam edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!