Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Bankadan Kripto Para Şirketlerine Özel Bankacılık Hizmeti

Berlin merkezli kurumlardan Solarisbank, yakın zamanda yaptığı duyuruda özellikle Blockchain ve kripto para sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler için tasarlanmış yeni bir bankacılık hizmeti hazırladığını açıkladı. “Blockchain Fabrikası” adlı bu yeni hizmet, doğrudan ya da dolaylı olarak kripto para veya Blockchain sektörlerinde iş yapan şirketlere finans yönetimi alanında katkıda bulunuyor olacak.

Kripto Para Şirketlerine Özel Bankacılık

Kripto para ve Blockchain sektörleri zaman içerisinde git gide daha fazla popülerlik kazandılar ve Dünya çapındaki çeşitli kurumların ilgisini çektiler. Gittikçe büyüyen ve gelişen bu sektörlerin bankacılık alanında şanslarının pek yaver gittiğini söyleyemeyiz. Kripto para sektöründe faaliyet gösteren pek çok şirket bankacılık hizmetleri konusunda çeşitli sorunlarla karşılaşıyor ve hatta bazı şirketlerin banka hesapları dahi kapatılıyor.

Ancak Almanya merkezli bir fintech şirketi olan Solarisbank, “Blockchain Fabrikası” adı altında yeni bir hizmet oluşturmayı düşünüyor ve bu hizmetin özellikle kripto para sektöründe iş yapan şirketlere hitap edeceğini söylüyor.

“Solarisbank, Blockchain Fabrikası’nı doğrudan ya da dolaylı olarak kripto para ve Blockchain teknolojisi alanlarında iş yapan şirketlere bankacılık hizmeti sağlamak için kullanacak. Verilecek hizmetler arasında Blockchain şirketlerinin bankacılık işlerini halletmek için tasarlanmış ‘Blockchain Şirket Hesabı’ bulunuyor” şeklinde açıklamaya yapan Solarisbank, şöyle ekliyor:

“Bunun da ötesinde, itibari para alım-satımını kolaylaştırmak için küresel kripto para piyasasına da çeşitli hizmetler sunulacak. Bunlardan biri de Solarisbank’ın ‘Otomatik Kredi Hesabı’.”

Bu Tarz Bankalara İhtiyaç Duyuluyor

Bundan yalnızca iki sene önce aktif hale gelen Solarisbank bu kısa süre içerisinde ciddi bir büyüme gösterdi. Bankacılık alanında yeni gelişmelere imza atmayı hedefleyen şirket bundan bir süre önce Mastercard ile stratejik ortaklık kurmayı başarmıştı. Solarisbank geçtiğimiz Mart ayında ABN Amro, SBI Group, Visa, BBVA ve Lakestar gibi şirketlerinden toplamda 70 milyon dolar civarında yatırım almayı da başarmıştı.

Solarisbank’ın CEO’su olan Roland Folz, şirketin Blockchain sektöründeki rolüyle ilgili şöyle bir yorum yapıyor:

“Blockchain sektöründe geleneksel bankacılık ile teknoloji alanında köprü oluşturacak lisanslı bir ortağa yoğun bir talep var. Bankacılık lisansına sahip olan bir teknoloji şirketi olduğumuz için biz bu kriteri doğrudan karşılıyoruz.”

Hibrit Gelecek

Fintech şirketi Solarisbank, VPE Bank adlı başka bir firma ile ortaklık çalışmarlarına da başladı. Bu iki şirket kurumsal yatırımcılara kripto para üzerinden ticaret yapma imkanı tanımayı planlıyor. Solarisbank ayrıca banka kartları üzerinden hizmet veren kripto para şirketleriyle de ortaklıklar kurmayı planlıyor.

“İtibari para dünyası ortadan kalkacak değil. Blockchain dünyasının kendini kanıtlaması gereken hibrit bir geleceğe doğru ilerliyoruz” diyen Solarisbank CTO’su Peter Grosskopf, şöyle ekliyor:

“Ancak bu tarzdaki iş modellerinin gücünü görüyoruz ve bu sektörün geleceğinin şekillenmesinde rol oynamak istiyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment