Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman İnternet Bankası Bitcoin İle Kredi Veren İlk Kurum Oldu

Alman vatandaşı olan Radoslav Albrecht, dünyanın her hangi bir yerindeki müşterilerine Bitcoin kullanarak kredi veren ilk internet bankasını kurdu.

Bitbond isimli bu sanal banka Bitcoin gibi kripto para birimleri kullanarak Swift uluslararası transfer sistemini geçip edip küresel çapta hızlı ve düşük maliyetli krediler veriyor.

Berlin’in lüks semtlerinden birisi olan Prenzlauer Berg semtindeki ofisinde Reuters TV ile röportaj yapan kurucu Albrecht, şunları ifade etti:

”Geleneksel para transferleri döviz kurları yüzünden hem daha masraflı hem de bir kaç gün sürebilme ihtimalleri mevcut. Bitbond ile ödemeler müşterilerin dünyanın neresinde olduğunu gözetmeksizin yapılabilecek. İnternet aracılığıyla çok çok hızlı yapılacak ve bunun yanı sıra hesap ücreti vb. ücretler de çok minimumda tutulabilecek.”

Müşterilere verilen kredi bir kaç saniye veya dakika boyunca Bitcoin gibi kripto para birimlerinden oluşup bundan hemen sonra müşterinin bulunduğu ülkenin para birimine veya istedikleri para birimine çevrilecek. Bu sayede kripto para birimlerinin kararsız birim fiyat dalgalanmalarından da etkilenmeyecek.

Bitcoin daha önce krediler için teminat olarak kullanılmıştı ancak uluslararası para birimi kredi transferi kullanımı konusunda bir ilke imza attı.

Albrecht’in sunduğu bu servis şirketini 2013 yılında kurmasından beri müşteriler arasında durmadan artış göstermeye devam ediyor. Mevcut ofisi şu an için 12 ülkeden 24 çalışana yer veriyor. Bankanın aylık ortalama istatistikleri ise 100 müşteri ve yaklaşık 1 milyon dolar seviyesinde.

Albrecht’in söylediğine göre çoğu müşteri freelance çalışan küçük iş yeri sahipleri. Krediler kısmen küçük çaplı olup 50.000 dolar miktarını pek aşmıyor. 2016 yılında Bitbond resmi olarak banka tescilini almış ve o zamandan beri bir çok yatırımcı almıştı.

Almanya dahilinde Bitcoin’in kabulü gerçekten hızlı seyretmekte. Yeni işlemler hakkındaki verileri ileten Bitcoin düğümlerinin konumunu belirleyen Bitnodes’a göre Almanya’nın önünde olan tek ülke ABD.

KAYNAK: Daily Sabah

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment