Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Kuruluştan ICO Yatırımcılarına Uyarı

Almanya’nın en yetkili finansal yasa düzenleyici kuruluşu olan Federal Finansal Denetim Otoritesi BaFin, yatırımcılar için ICO’lardaki risk üzerine bir uyarı yayınladı. Bu uyarıyla BaFin, ICO’lar hakkında risk açıklaması yapan kuruluşlar arasına adını yazdırdı.

BaFin yaptığı açıklamada, ICO ve token’lara yapılan yatırımlarla ilgili oluşabilecek çeşitli riskleri dile getirdi. Yayınlanan muhtemel risklerin arasında en dikkat çekenlerden biri, yapılan bütün yatırımın kaybedilmesi. Kurum aynı zamanda ICO’ların para toplama mantığının “dolandırıcıları çektiği” ve bu kişilerin yanlış vaatlerde bulunarak yatırım alabileceğini de ekledi.

“ICO’lar üzerinde herhangi bir yasa veya şeffaflık kuralları bulunmuyor. Bu yüzden projenin arkasındakilerin kimliğini, saygınlığını ve itibarını belirlemek kullanıcılara düşen önemli bir görev. Token’ların alıcıları yatırım yapacakları projeleri iyi anlamalı. Aynı zamanda, yatırımcıların kişisel bilgilerinin Alman standartlarına göre korunacağı da garanti edilemez.”

BaFin’in Gelecekteki Planları

BaFin yaptığı bu uyarıda ICO organizatörlerine yönelik herhangi bir yasal gereksinim veya yönetmelik çıkarmadı. Ancak 15 Kasım’da yayınlanacağı duyurulan başka bir açıklamada, yatırımcılar için daha detaylı bir “kılavuz” hazırlanacak.

Kurum aynı zamanda, ICO’lara yatırım yapmadan önce kullanıcıların projenin faydalarını ve risklerini tamamen anlaması gerektiği şeklinde bir uyarıda da bulundu. Buna ek olarak, dolandırıcılık eğilimi olduğu kanıtlanan ICO’lara yatırım yapan kullanıcıların paralarına, alınacak önlemler çerçevesinde el konma riski de bulunuyor.

“Tüketiciler herhangi bir ICO’ya yatırım yapmaya karar vermeden önce, projenin faydalarını ve risklerini tam olarak anladıklarından kesinlikle emin olmalı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment