Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash Balonunun Patlaması ve Bitcoin’in Dönüşü

Bitcoin Cash’in değeri son 24 saatte tam %60 eridi, Bitcoin’in orijinal blockchain’i ise zararını kapatmak üzere.

Kendilerini “gezegendeki en iyi para birimi” olarak nitelendiren Bitcoin Cash, aşağıdaki çapraz grafiği göz önünde bulundurduğumuzda, hafta sonunda sahip olduğu bütün ihtişamını yitirdi.

Kripto paranın birim fiyatı 2800 $ gibi bir sayıya ulaşmasına rağmen, haber yazıldığı sırada 1200 $’a kadar geriledi.

Bitcoin ise bunlar olurken %7’lik bir yükseliş gösterdi.

Destekleyicilerinden gelen devasa bir propagandayı takiben, Bitcoin Cash’e yüksek hacimli yatırımlar gelmişti. Şimdiyse bu akşam 10 sularında çekişmeli geçmesi beklenen bir hardfork gündemde.

SegWit2x fiyaskosu, ardındansa ölümü yaklaşan Bitcoin Classic takımından gelen övgüler, Bitcoin Cash’i bir gecede Bitcoin’e “rakip” yapmıştı. 

Bitcoin Cash’in hızlı yükselişi kripto para topluluklarını harekete geçirdi. Koinin en büyük destekçileri Roger Ver ve Jihan Wu’ya kınamalar yağarken, Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin Bitcoin Cash’i övüyordu.

Bitcoin Cash 11 Kasım’daki rekor fiyata yaklaşırken Buterin, Roger Ver’a attığı bir tweet’le bu başarıyı “tebrik etti” ve “kripto paralara inanmasının ana sebebinin” bu olduğunu da ekledi.

“Kripto paralara güvenmemin önemli bir sebebi, kesinlikle birçok takımın çok farklı yaklaşımlar deniyor olduğu gerçeği.”

Bitcoin Cash’e gelen en büyük eleştri, koinin aynı bir şirket gibi tanıtılması. Bu da Bitcoin’in merkezi olmayan doğasıyla tamamen çelişiyor. ‘Şirketin’ içinde olan insanlar ise Bitcoin Cash’in Bitcoin’e göre daha gelişmiş olduğunu iddia etmeye devam ediyorlar.

Projede kendini CEO olarak nitelendiren biri bile var. Bu kişiyse Finlandiya Korsan Partisi’nin kurucusu Rick Falkvinge’in ta kendisi…

“Yayınlanan her belgenin insanların istediği kadar resmi olduğu, yapay sıfatlar içeren bu düzensiz organizasyonun CEO’su olarak, oluşan problemleri oylama yöntemiyle çözemeyeceğimizi düşünüyorum. Bunun iki sebebi var. İlk olarak, seçmenlerin kim olacağını belirleyen herhangi bir sınır yok, bu yüzden hileyle kazanmak mümkün. İkinci olaraksa biz zaten oylama istemiyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • ultrAS1966
    Posted 13 Kasım 2017 - 19:52 19:52

    Değerli dostum özellikle bu haberi yakın zamanda bitcoin ile bitcoincash kafa kafaya geldikleri zaman yeniden sana hatırlatmak üzere arşiv kaydıma alıyorum. Bitcoin son çırpınışlarını veriyor. Sizin, güzel ve süslü haberleriniz bile onu kurtaramayacak. Gelecekte görüşmek üzere.

Leave a comment