Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Gold Çıkışında Fiyat Stabilitesi Yakalayamadı

Kripto para endüstrisi Bitcoin Cash çılgınlığını tartışadursun, Bitcoin Gold sessiz bir şekilde çıkışını gerçekleştirdi.

Bitcoin’in ikinci büyük hardfork’u olan Bitcoin Gold, kullanıcılar tarafından teknik açıdan anlamsız bulunduğu için eleştiri almasına ve kaçınılmasına sebep olmuştu. Mevzu bahis koinin madenciliği an itibariyle gerçekleştirilebilir, ancak hala güçlü bir destek bulunmuş değil.

“Eğer hala şüphe edeniniz varsa: Bitcoin Gold blockchain’i doğmuş bulunuyor.”

CoinMarketCap tarafından kayda alınan Bitcoin Gold futures fiyatı, hafta sonunda yerlerde geziniyordu. Ancak blockchain’in doğuşu ile fiyatın biraz da olsa arttığı söylenebilir.

Haberdar olmayan kullanıcılarımız için ufak bir açıklama yapalım. Çoğu koin doğmadan önce borsalar, koini sabit bir fiyattan gelecekte geçerli olacak bir sözleşme ile satışa sunuyor. İşte bu sözleşmenin adı futures, Bitcoin Gold’da çıkışından önce bir süredir futures yöntemiyle borsalarda satıştaydı.

Bitcoin Cash, Kasım 11’deki 2800 $’lık rekor seviyesine ulaştığında Bitcoin Gold’da 500 $’a dayanmıştı.

Bitcoin Cash’in fiyatı da Bitcoin Gold gibi yere çakıldı. 1200 $ seviyesine düşen koin %60’lık bir düşüş yaşamıştı.

Bitcoin Gold’un zaten sorunlu olan dağıtımı, bir de kötü niyetli bir aldatmaca ile daha da karışık hale geldi. Twitter’da @bitcoingolds takma adını kullanan bir hesap, Bitcoin Gold isteyen kullanıcıları sahte bir cüzdan websitesiyle dolandırmaya çalıştı.

Geçen ay ağ oluşturulurken gerçekleşen bir DDoS saldırısı ise resmi websitesini kullanılamaz hale getirmişti. Koinin yayınlanmasından sonra, geliştiriciler tarafından bunun üzerine bir açıklama geldi:

“Ana ağın yayınlanmasını etkilemek adına çok ağır bir saldırı yapılmıştı. Ancak Bitcoin Gold ekibi, planlanandan daha geçte olsa ağı çalışır hale getirmeyi başardı.”

CoinTelegraph’dan gelen bir uyarıyı tekrar etmekte fayda var. Bitcoin Gold, sadece bir altcoin ve Bitcoin’in orijinal versiyonu olan ağdan ayrı. Bitcoin Gold almanız hesabınızda Bitcoin tuttuğunuz anlamına gelmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment