Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: Bitcoin SegWit2x Planı Durduruldu!

Bitcoin’deki tartışmalı hard fork‘un düzenleyicileri, yazılım güncellemesi ile blok boyutunu arttırma girişimini durdurdular.

Bitcoin start-up’larından ve maden havuzlarından aldığı destekle bilinen SegWit2x planı, 494 bin 784. blokta blok boyutunu arttırmayı planlıyordu. Planın 16 Kasım’da gerçekleşmesi hedefleniyordu.

Durdurma kararı bugün Bitcoin cüzdanlarından BitGo’nun CEO ve ortak kurucusu, aynı zamanda SegWit2x projesinin liderlerinden Mike Belshe tarafından açıklandı. Mike Belshe, SegWit2x planının şuanda gerçekleştirilemeyecek kadar “tartışmalı” olduğunu söyledi.

Mike Belshe: “Ne yazık ki şuanda blok boyutunu sağlıklı biçimde arttırmamızı sağlayacak kadar yeterli oranda oy birliği sağlayamadık. Plana devam etmemiz Bitcoin topluluğunu ikiye bölebilir ve Bitcoin’in gelişimini olumsuz etkileyebilir. SegWit2x’in amacı asla bu değildir.”

Buna ek olarak Mike Belshe: “Yeterli oranda oy birliği sağlanana dek blok boyutunu 2MB’ye çıkarma planımızı durduruyoruz” açıklamasında bulundu.

Bu açıklama, planı en başından beri destekleyen şirket ve kişiler tarafından da desteklendi. Bunların arasında Mike Belshe, Xapo CEO’su Wences Casares, maden havuzlarından Bitmain’in ortak kurucusu Jihan Wu, Bloq CEO’su ve ortak kurucusu Jeff Garzik, Blockchain CEO ve ortak kurucusu Peter Smith ve Shapeshift CEO’su ve kurucusu Erik Voorhees bulunuyor.

Ayrıca bitcoinfoundation.org yöneticilerinden Charlie Shrem de konu hakkında bir Tweet attı.

Planın destekçileri, planı gerçekleştirme umutlarını tamamen yitirmiş değil. Yeteri kadar oy birliği sağlanması durumunda Segwit2x planının gerçekleşme ihtimali hala bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment