Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Polisi Dark Web Sitesini Kapattı, Yüksek Miktarda BTC ve XMR’ye El Koydu

Europol ile ortak bir çalışma yürüten Alman polisi, dark web pazar yerini kapattı ve toplamda 6 haneli bir euroya denk gelen kripto paraya el koydu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, dünyanın en büyük ikinci dark web pazar yeri olarak gösterilen The Wall Street Market’in kapatıldığı ifade edilirken, Alman yetkililerinin 550 bin Euro nakit paraya ek olarak çok ciddi miktarda Bitcoin ve Monero cinsinden de kripto parayı ele geçirdiği belirtildi.

Aynı zamanda polisin birkaç araba, bilgisayar, hard disk ve diğer bazı eşyalara da el koyduğu, yapılan açıklamada dikkat çeken detaylar arasında yer aldı.

Sitenin toplamda 1 milyonu aşkın kullanıcısı olduğu ifade edilirken, 5400’den fazla kişinin ise uyuşturucu madde, çalıntı veri, sahte döküman ve zararlı yazılım satışı yaptığının tespit edildiği vurgulandı.

Europol’den yapılan açıklamada, eş zamanlı olarak yapılan bir başka operasyonla Finlandiya merkezli dark web platformu Valhalla’nın da kapatıldığı ifade edildi. Otoritelerin, o siteden de hatrı sayılır miktarda Bitcoin ele geçirdiği belirtilirken, olaya karışan kişilerin de göz altına alındığı not düşüldü.

Son dönemde dark web pazarlarına karşı olan denetimi arttıran yetkililerin, bu sayede uyuşturucu ve diğer kötü şeylerle daha efektif mücadele etmeyi planladıkları da belirtildi. Bilindiği gibi, bu tarz pazar yerlerinde genelde kripto paralar bir takas aracı olarak kullanılıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment